Konflikten mellan världsledarna lämnar ministern svarslös

Under det pågående G20-mötet i Bali fick sig Kanadas premiärminister Justin Trudeau en rejäl tillsägelse av Kinas kommunistiske president Xi Jinping. Situationen fångades på kamera och spreds snabbt på sociala medier.

Videoklippet har fångat en minst sagt stel konversation mellan de båda toppledarna. I klippet uttrycker Kinas president Xi Jinping sitt missnöje över att Kanadas premiärminister Justin Trudeau har spridit information till pressen från ett privat samtal mellan det båda världsledarna.

I klippet säger Xi Jinping att allt som sagts mellan de två parterna har spridits till media och menar att det är ett oprofessionellt beteende av den kanadensiske premiärministern. Justin Trudeau ursäktar sig med att man i Kanada tror på en öppen dialog men att det finns saker de båda parterna inte kommer att komma överens om. Sedan lämnar den kinesiske kommunistledaren Trudeau ståendes ensam och övergiven varpå premiärministern smiter ut ur rummet.

Twitter/ @JackPosobiec

Trudeau en nationell skamfläck enligt Twitter

Klippet har spridits snabbt och har väckt en hel del engagemang hos användare på sociala medier. På Twitter har hashtaggen #TrudeauNationalDisgrace blivit viral, ett tecken på att den kanadensiske premiärministern inte är alltför omtyckt.

Beundrar Kinas diktatur

Justin Trudeau har tidigare uttryckt sin beundran över den kommunistiska diktaturen i Kina. Att nu bli nobbad av landets ledare måste ta hårt på unge premiärministerns självförtroende.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar