Konspirationsteori blev vetenskap – spikproteinerna orsakar skador

Massmedia, myndigheter och faktakollare ljög, antivaxxare talade sanning: Coronavaccinens spikproteiner kan sprida sig och lagras i kroppen – och förekomsten korrelerar tydligt med hjärtmuskelinflammation.

Vaccinskeptiska läkare misstänkte tidigt att spikproteiner – som fungerar som dockningsstation för den aktiva mRNA-substansen på kroppens värdceller – kunde bli ett problem.

Hur beter de sig i kroppen, vart tar de vägen och vad gör de där? Detta ville kritikerna veta – men tillverkarna höljde sig i tystnad. Medas faktagranskare försäkrade att alla farhågor för att spikproteinerna kunde hamna i äggstockar, mjälte och eller i bröstmjölken var ”huvudsakligen falskt”.

Studier har visat motsatsen. Weltwoche nämner en rapport från Lael Yonker, biträdande professor i pediatrisk medicin vid Massachusetts General Hospital. Hon undersökte ungdomar och unga vuxna som utvecklade hjärtmuskelinflammatoin efter coronavaccinering.

Mycket rikgt: Testpersonerna visade en permanent ökad, cirkulerande nivå av obundna spikproteiner som rörde sig fritt i blodplasman.

”Ytterligare förbättra säkerheten”

Inom läkemedelsebranschen har makthavarna du aldrig valde ett fast grepp om de dominerande företagen. Dessa i sin tur har ett lösare men ändå tillräckligt starkt grepp om de medicinska myndigheterna. Den medicinare som genomför en studie angående farhågor som förts fram av vaccinkritiker beträder därför minerad mark.

Förmodligen är det för att rädda sitt eget skinn som professor Yonker förpackar sin rapport med en cynisk och intelligensfientlig axelryckning. Det finns ”ingen anledning att oroa sig” förklarar kvinnan bakom den explosiva rapporten. Enligt henne ger fyndet bara anledning att ”ytterligare förbättra säkerheten” för de aktiva mRNA-ämnena. Inte mycket till tröst för de miljarder som redan påtvingats injektionerna.

EU-kommissionen vänder på bevisbördan

Med utgångspunkten att läkemedelsbolag vill skydda människors hälsa undrar bedömare varför vaccintillverkarna blundade för farorna så länge? Farhågor från läkare om att spikproteinerna kan lagras i kroppen och skada olika organ höjdes redan innan vaccinen hade spridits över världen. Bolagen kunde lätt ha genomfört egna studier, men nej.

Med utgångspunkten att tjänstemännen på WHO och EU är mer angelägna om folkhälsan än om sin karriär, varför ljög de och påstod att de visste att spikproteinerna är ofarliga?

På sin aktuella hemsida löser EU-kommissionen denna knut genom att vända bevisbördan från medicinbolagen till patienterna. På sin hemsida ljuger man och påstår att det ”inte finns bevis” för att spikproteinerna ”kan” orsaka skador.

Gällande lag anger att den som tillhandahåller läkemedel, inte patienten, har bevisbördan för en korrekt redovisning av risker och bieffekter. Därför föreskrivs omfattande studier före introduktion av nya läkemedel – i synnerhet för läkemedel som injeceras i blodomloppet. Annat vore ohållbart eftersom ingen kritiker kan bevisa att någon skadats av en medicin som inte ännu saluförts.

Bevis för att spikproteinerna ”kan” orsaka skador har redan tidigare presenterats i ett flertal medicinska studier, Frihetsnytt rapporterade om en. Under december 2022 presenterades dessutom statistik som visar hur vaccineringskampanjen följts av en våg av plötsliga dödsfall i yngre åldersgrupper. Vilka ”bevis” EU-kommissionen påstår sig vänta på är svårgripbart.

Folkhälsomyndigheten: Till för de anställdas karriär eller för folkhälsan?

Folkhälsomyndigheten motsäger EU:s felaktiga påstående. Man ägnar på sin hemsida flera textstycken åt en förhöjd risk för hjärtmuskelinflammation. Den verbalt begåvade myndigheten slingrar sig emellertid fram mellan besvärande fakta med hjälp av försåtliga formuleringar: ”Risken för hjärtmuskelinflammation efter en vaccination mot covid-19 är väldigt liten.” (vår understrykning) Men under en annan rubrik står ”De få fall som rapporterats har främst varit efter dos 2.”

Ser fram mot lönande reträttpost inom industrin eller EU: Karin Tegmark Wisell, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten
– Pandemin har på ett mycket tydligt sätt synliggjort de hälsoklyftor och de utmaningar som finns med att uppnå en jämlik hälsa

Hur ”” dessa fall är har FHM inte varit det minsta nyfiken på. Man har snarare ansträngt sig för att inte veta. Per Shapiros intervjuer med myndigheten visar att myndighetens talespersoner upprepade gånger har ljugit i media. Man har vid ett tillfälle fräckt ignorerat över 200 dödsfallsrapporter som kommit in från bekymrade läkare. Man tog emot dödsfallsrapporterna, läste igenom tre stycken, lade resten i ett arkivkåp och påstod sedan i TV att endast tre dödsfall hade rapporterats in.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter