Koranbrännaren Paludan nekas hålla möten

Rasmus Paludan nekas hålla fler möten i Göteborg på grund av sina åsikter

Partiledaren för Stram Kurs i Danmark, Rasmus Paludan, har nekats hålla möten på flera platser i Göteborgsområdet av polisen. Paludan brukar elda koraner på sina möten för att påvisa problem med att yttrandefriheten inte fungerar men även för att påvisa problem med våldsamma grupper inom Islam. Aktionerna har även gett Paludan smeknamnet Koranbrännaren.

Kommenderingschef vid polisen i region Väst, Emelie Kullmyrs säger i ett pressmeddelande – ”Rasmus Paludan har en retorik som går ut på att skapa oordning och kaos. Vi behöver hjälpas åt att för att slå hål på den retoriken”

Rasmus Paludan som tidigare har intervjuats av Frihetsnytt uppger i intervjun att hans mål är att lyfta frågan för det fria ordet och att han testar gränserna för åsikts- och yttrandefriheten. Paludan menar att yttrandefriheten är hotad och att polisens uppgift är att skydda folket mot grupper som försöker hindra det.


Paludan meddelar nu att han istället planerar nästa koranbränning i området där polischef Emelie Kullmyr bor.

Personer inom polismyndigheten har aldrig givits mandat att bestämma vilka människor och åsikter som ska tillåtas hålla möten och beslutet kan bryta mot den lagstadgade yttrande- och mötesfriheten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter