Koranbränning genomfördes utanför Turkiets ambassad

Rasmus Paludans utlovade koranbränning kunde genomföras utanför Turkiets ambassad i Stockholm. Bortsett från ordväxlingar mellan Paludan och motdemonstranter gick manifestationen lugnt till.

Klockan 13:04 anländer Rasmus Paludan med poliseskort till platsen utanför turkiska ambassaden där han ska bränna koranen.

Justitieminister Gunnar Strömmer intervjuades samtidigt som manifestationen skulle äga rum. På frågan om vad han tycker om att koranen bränns utanför ambassaden svarar Strömmer att han inte uttalar sig om det och att yttrandefrihet råder i Sverige och att även opinionsyttringar som anses provokativa ska skyddas, rapporterar Svenska Dagbladet.

Frihetsnytt fick en exklusiv intervju med Paludan bara några minuter innan han skulle bege sig till ambassaden.

I talet som han håller innan bränningen äger rum tillbakavisar Paludan stämpeln som högerextremist och pekar ut svårigheterna att sammanfoga islam och demokrati. Han attackerar även det våld och den kriminalitet som invandrare riktar mot etniska svenskar.

13:40 börjar en turkisk motdemonstrant ropa till Paludan att han ska lämna Sverige, på vilket Paludan svarar att en turk inte ska säga åt honom att han inte har i Sverige att göra. Till skillnad från motdemonstranten har han tusenåriga svenska anor.

Därefter vecklar han ut en teckning på profeten Muhammed, med titeln Muhammed in the shower, som föreställer profeten i duschen.

13:58 Tänder Paludan eld på koranen.

Han tillbakavisar påståenden om att han skulle vara finansierad av Sverigedemokraterna och säger att partiet är för vekt.

14:14 börjar Paludan avrunda manifestationen och sjunger ”Fattig bonddräng” från Emil i Lönneberga.

Manifestationen sändes live utanför ambassaden:

Paludans parti, Stram Kurs, sände live från manifestationen på Facebook.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter