Koranbränning utanför turkiska ambassaden

Med anledning av den turkiska ilskan mot Erdogan-dockan som hängdes upp utanför Stadshuset i Stockholm, kommer Rasmus Paludan att genomföra en koranbränning utanför Turkiets ambassad.

Efter att statsminister Ulf Kristersson, utrikesminister Tobias Billström och riksdagens talman Andreas Norlén böjt sig för den turkiska vreden över den upphängda dockan, föreställandes Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, har en omfattande debatt blossat upp om yttrandefriheten.

Frihetsnytt har skrivit om kritiken som yttrandefrihetsexperten Nils Funcke och integrationsminister Johan Pehrson riktat mot ministrarna över deras fördömanden.

En till som vill markera mot det turkiska försöket att inskränka den svenska yttrandefriheten är den svensk-danske politikern Rasmus Paludan, som kommer att genomföra en koranbränning utanför Turkiets ambassad på lördag, rapporterar Samnytt.

Samtidigt kommer en vänsterextrem demonstration att äga rum i närheten, för att visa stöd för det kurdiska kommunistpartiet PKK. Paludan säger att han inte sympatiserar med demonstrationen, men vill demonstrera för yttrandefrihet i Sverige och kommer därför genomföra sin koranbränning samtidigt.

Han säger sig inte ha några problem med att Sverige går med i Nato, men att den svenska yttrandefriheten inte får offras för att blidka Turkiet till att godkänna ett svenskt medlemskap.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter