Körde Sverige i botten – belönas med byst

För många svenskar är Fredrik Reinfeldt framförallt känd som statsministern som lade grunden för flyktingkrisen 2015 och det efterföljande mångkulturella kaoset. Trots detta ska han avbildas med en byst i riksdagen.

Har man suttit som statsminister i minst åtta år kommer man att förevigas i riksdagen med en byst. Den person som nu, för evigt, kommer att påminna besökarna om sin regeringstid, är den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, som var statsminister 2006 till 2014, rapporterar TT.

För att bli aktuell att avbildas på detta sätt krävs även att personen lämnat partipolitiken, vilket Reinfeldt gjort och numera sitter som ordförande i Svenska Fotbollsförbundet, en utnämning som väckte hård kritik då han saknade professionell erfarenhet av att jobba med fotboll, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Den senaste statsministern som fick en byst i riksdagen var socialdemokraten Göran Persson 2014, som 2006 förlorade makten till Reinfeldt.

Ville öppna svenskarnas hjärtan

Det var 2014 som Reinfeldt höll det ökända ”öppna era hjärtan”-talet, som många anser lade grunden för det omfattande flyktingkaoset 2015.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Så avskyvärt : Jag hoppas Reinfeldtbysten går samma öde till mötes som Zlatanstatyn.
    Vi får hoppas på en revolution förr eller senare…och att alla byster smälts ner. !!!
    Att Tunnelgatan skall återfå sitt namn är också en viktig sak…en del av Tunnelgatan uppkallades ju efter en ökänd politiker so kom i vägen för skjutning på platsen.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter