Korruptionsutredning startas mot kommun

Statskontoret utreder korruption inom kommun och region

Statskontoret har fått i uppdrag av regeringen att utreda korruption, korruptionsrisker och arbetssätt inom kommuner och regioner samt ta fram förslag på hur korruptionsarbetet kan förbättras. 

Regeringen vill skapa bättre förutsättningar för kommuner och regioner att förebygga korruption genom en höjd kunskapsnivå om riskerna som finns för korruption. 

Även om Sverige i olika internationella rankingar framstår som ett land med låg nivå av korruption är vi inte befriade från problemet, säger civilminister Ida Karkiainen (S) i ett pressmeddelande.


Sen i juni har regeringen även tillsatt en utredning kring restriktioner för de som hoppar emellan anställningar och uppdrag inom den offentliga sektorn. Något EU-kommissionen uttalade sig kritisk till i sitt brev till Sverige gällande politikernas svängdörrar, där man får uppdrag inom olika näringsgrenar genom sina politiska kontakter.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter