Kraftig vinterkyla

Under fredag och lördag kommer vinterkylan att hålla i sig. På vissa håll kommer det att passera minus 30 grader. Eventuellt kan det bli ett köldrekord för december.

Vinterkylan fortsätter att hålla i sig. Över stora delar av Sverige kommer det att vara rejäla minusgrader, framförallt i delar av norra Värmland och västra Dalarna, där det kan bli nedåt 36 till 37 minusgrader, rapporterar Aftonbladet.

Det kan skilja sig åt lokalt. I södra Stockholm var det 19 minusgrader under torsdagen och under fredagen kan det bli nedåt 20 minusgrader lokalt i Svealand och Götaland.

Enligt Mikael Luhr, meteorolog på klart.se, kan det bli ett köldrekord för december månad om det skulle sjunka ytterligare ett par grader.

Efter helgen kommer det dock att vända och det rejält, när det plötsligt kan bli plusgrader. Som det ser ut kommer det att bli varmt till julafton på flera håll.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter