Kreativ fantasi för storslagna visioner och mål

Tänk rätt – bli framgångsrik – del 5

I det femte avsnittet ur Napoleon Hill’s framgångsbibel går Alexander och Tobbe igenom den svårbegripligaste och kanske mest underskattade grundprincipen av de tretton, nämligen kreativ fantasi.

Vad är då kreativ fantasi och varför är det en så oerhört underskattad framgångsfaktor?

Man kan säga att det är fantasin som uppstår i ditt undermedvetna och som kan frambringas under speciella förutsättningar eller sinnestillstånd, som till exempel meditation eller sinnesförnimmelser (dofter, smaker, ljud, bilder). Det är fantasin som ger upphov till de där idéerna och intrycken som uppstår ur ingenstans när du är ute och promenerar eller filosoferar. Den syntetiska fantasin å andra sidan, är dess motsats, det vill säga den fantasi som du aktiverar/framkallar med hjälp av ditt medvetna.

Är det något som alla framgångsrika personer i historien har haft gemensamt så är det den kreativa fantasin eftersom de alla har haft storslagna visioner och mål som de velat uppfylla. Något som inte hade varit möjligt i avsaknaden av en väletablerad kontakt med det undermedvetna och förståelsen av dess enorma potential. De har alla besuttit vad man skulle kunna kalla för barnasinne. 

Tänk bara på hur ohämmade och gränslösa drömmare de flesta barn är. Åtminstone jämfört med de flesta vuxna, vars barnasinne till största delen har blivit kväst av omgivningen.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter