Kristersson backar ökänd globalist – för att säkra toppost

Ulf Kristersson ger sitt helhjärtade stöd till den kontroversielle, globalistiska EU-kommissionsordföranden Ursula von der Leyen och kommer verka för att hon blir återvald. Samtidigt hoppas Kristersson att hans lobbande för von der Leyen kommer leda till en toppost för Moderaterna i EU-kommissionen.
Ursula von der Leyen. Foto: Wikipedia/
www.flickr.com/photos/eppofficial/53645721810/

I en artikel i Göteborgs-Posten framkommer det att Ulf Kristersson ger sitt fulla stöd till den anti-nationalistiska och globalistiska Ursula von der Leyen, som i dag är ordförande för EU-kommissionen. I dagarna kommer statsministern ”ringa runt” till regeringschefer för att uppmana dem att rösta för att återvälja von der Leyen i ytterligare en mandatperiod.

– Jag kommer säga dels att Sverige och den svenska regeringen är helt inställda på att fortsätta arbeta med de stora frågor som vi har: Bibehålla stödet till Ukraina, fortsätta klimatomställningen, se till att rättsstatens principer upprätthålls och nytt fokus på konkurrenskraftsfrågorna – som har börjat få lite utrymme i Europa. Alla de här frågorna måste vi tillbaka till nu, efter en delvis ganska uppslitande valrörelse runt om i Europa, säger Kristersson till GP.

Fått stark kritik

von der Leyen – en tydlig motståndare till invandringskritiska partier och som även öppnade för obligatorisk tvångsvaccinering under pandemin – sitter inte helt säkert på sin post, då många är kritiska till henne.

Frihetsnytt har tidigare skrivit om att von der Leyen gått till attack mot den nationalistiska partigruppen ID, som hon menar springer Putins ärenden. Den danske EU-parlamentarikern Anders Vistisen från Dansk folkeparti svarade med att säga att von der Leyen inte är vald av folket, och att hon skulle bli den första att sparkas när tillfälle ges.

Vill ha toppost i utbyte

Kristersson tycks dock ha sina egna anledningar att backa den kontroversielle ordföranden. GP skriver att en av anledningarna att han kommer lobba för von der Leyen är för att säkerställa att Moderaterna själva kan komma att få en topposition i EU-kommissionen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter