Kristersson: Hellre S-regering än en borgerlig regering med SD

Moderatledaren Ulf Kristersson säger i en intervju med Expressen TV att han på inga villkor kommer att släppa in Sverigedemokraterna i en borgerlig regering – även om SD blir större än M.

I intervjun frågar Expressens reporter om vad han gör ifall den borgerliga sidan vinner valet men SD blir det största partiet

– Det påverkar ingenting, men vi kommer bli större och jag kommer bilda den regeringen, svarar Kristersson och fortsätter med att säga att regeringen kommer att samarbeta med SD i de frågor där man är överens.

När reportern framhärdar med frågan svarar Kristersson:

– Mitt besked ligger fast.

Regeringen ska alltså bildas med andra borgerliga partier och om SD skulle kräva att få ingå i regeringen – ett logiskt agerande ifall de skulle bli största borgerliga parti – lämnar han således hellre över till de rödgröna för ytterligare en mandatperiod.

Enligt vissa opinionsbildare är Sverige i realiteten en enpartistat under ”sjuklövern” som är överens i alla viktiga frågor och bara skiljer sig åt i detaljerna, vilket potentiellt kan förklara den kristerssonska inställningen – hellre en annan del av sjuklöverpartiet vid makten än att dela den med ett parti som inte till fullo har anpassat sig och uppgått i sjuklövern.

Oavsett vilket räknar Kristersson uppenbarligen med att SD ska svälja förtreten hellre än att ha sossarna vid makten i fyra år till.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar