Kristersson och Billström är ”ynkryggar”

Koranbränningarna som avlöst varandra i Sverige och Danmark, väcker starka, men motstridiga känslor inom den svenska regeringen, vilket har öppnat för ett öppet ordbråk framför allt på Twitter. I söndags fortsatte Richard Jomshof (SD) ordbråket och kallade Ulf Kristersson och Tobias Billström ”Pseudointellektuella ynkryggar” i en tweet.

Som ett inlägg i debatten rörande de så kallade koranbränningarna skrev Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet tidigare en tweet där han bland annat kallar profeten Muhammed för en massmördare.

”Massmördaren Muhammed”

– Jag håller med om att vi behöver en ’bredare dialog’, en dialog om hur vi demokratiserar den muslimska världen. Eller varför inte en dialog om islam, denna antidemokratiska, våldsförespråkande och kvinnofientliga religion/ideologi, grundad av krigsherren, massmördaren, slavhandlaren och rövaren Muhammed, skrev han.

Ett uttalande som fick Socialdemokraterna att begära hans avgång. Morgan Johansson (S) säger till SVT:

– Det är så omdömeslöst så han kan inte sitta kvar efter detta. Det skadar Sverige, säger Johansson.

Statsminister Ulf Kristersson (M), som valt en försiktigare linje, kritiserade under en presskonferens Jomshofs uttalande och beskrev det som ”lagligt men fruktansvärt”.

”Pseudointellektuella ynkryggar”

Under söndagen retweetade Richard Jomshof ett inlägg där han kallar Ulf Kristersson och Tobias Billström (M) för ”pseudointellektuella ynkryggar”. Något som SD-politikern Adrian Jalali, ersättare i Göteborgs kommunfullmäktige hakar på och skriver på Twitter:

– Nu vill jag se Billström, Kristersson, Bildt och alla andra pseudointellektuella ynkryggar fördöma henne, skriver Jalali.

I inlägget har han delat en film, där en dansk-iransk konstnär strimlade koranen på ett rivjärn utanför Irans ambassad i Danmark i lördags.

Richard Jomshof delar inlägget vidare, och skriver:

– En ’islamofobisk’ handling eller ett fullt legitimt uttryckssätt? Jag vet i varje fall var jag står i frågan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. javisst …Kristersson & kumpaner har lika mycket ryggrad som en snigel.

    Kristersson hade f.ö. den usla smaken att bjuda in den kvinna som skändade kristna med ”konstverk” föreställande – Jesus med
    div. smaklösa foton…BDSM /Läderbög osv…
    Elisabeth Olsons bilder gjorde många kristna ledsna.
    Att Kristersson får OK av vänsterextreme Jonas Gardell som också var bjuden är inte något för Uffe att glädjas över .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter