Kristersson undviker elefanten i vardagsrummet

Ulf Kristersson går ut och fördömer våldet som utspelat sig under natten mot måndagen. Samtidigt får Kristerssons uttalande kritik för att han vägrar att ta upp det alldeles uppenbara, det vill säga vilka som ligger bakom våldet.

Statsminister Ulf Kristersson går ut och fördömer det våld som utspelade sig i Rosengård i Malmö under natten mot måndagen.

– Oavsett orsak tror jag att alla svenskar tycker det här är helt oacceptabelt, säger han på en pressträff där regeringens nya skattelättnader presenterades.

Polisen går samtidigt ut och berättar att ingen person har gripits och att man tror att ett fåtal personer ligger bakom våldet.

Kritiken: Undviker elefanten i vardagsrummet

Kristerssons uttalande och polisens oförmåga att adressera det ”riktiga problemet” har stött på kritik. Användare på sociala medier menar att det är uppenbart att det handlar om våldsamma migranter som inte kan acceptera svensk yttrandefrihet.

Istället för att undvika att säga vilka personer det är som begår de allvarliga våldsdåden så försöker statsministern gå runt problemet. Många anser att man inte kan lösa problemet förren man på allvar vågar presentera vilka det är som ligger bakom våldet och därefter föreslå adekvata åtgärder.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter