Kristerssons hemstad pekas ut som gängtillhåll

Det omfattande gängvåldet fortsätter att plåga Sverige och nu blir det svårare för makthavarna att hålla verkligheten på avstånd. Nu talas det om att statsminister Ulf Kristerssons hemstad har blivit ett tillhåll för den organiserade brottsligheten. Roger Richthoff, som själv är bosatt där, kommenterar situationen.

Staden Strängnäs i Södermanland, som ligger väster om Stockholm, betraktas av många som en småstadsidyll med en rik historia. Nu börjar staden att bli känd som ett tillhåll för gängkriminalitet och det mångkulturella nätverket Foxtrot ska ha etablerat sig där. Vad som gör att det blir extra uppmärksammat är att statsminister Ulf Kristerssons privata bostad ligger i Strängnäs, rapporterar SVT.

– Det är min hemstad. Jag tänker som nästan alla andra. När det kommer så nära så blir det väldigt påtagligt. Nu har jag också fått uppleva det och det är en nyttig påminnelse, säger Kristersson till SVT.

Bland annat har ett stort narkotikatillslag gjorts mot en industrilokal som ligger två kilometer från Kristerssons bostad. Dessutom ska en ledande gängkriminell vara skriven på en adress som ligger ett par hundra meter från Kristerssons bostad.

Roger Richthoff. Foto: Sverigedemokraterna
Roger Richthoff. Foto: Sverigedemokraterna

Inget som förvånar

Den tidigare sverigedemokratiske riksdagsledamoten Roger Richthoff, som själv är bosatt i Strängnäs kommun, är dock inte förvånad över utvecklingen. Detta varnade han för redan 2010, berättar han för Frihetsnytt.

Det märker inte bara jag, utan det märker även de flesta som bor här. Det gäller inte bara Strängnäs, utan till viss del även städer som Mariefred. Det är en följd av att man tar in flyktingar och att myndigheterna uppvisar en enorm slapphet vad gäller ingripanden, säger han.

Varför mindre städer ute på landet drabbas av gängkriminaliteten har att göra med den hårda konkurrensen i storstäderna, enligt Richthoff.

Konkurrensen att etablera en kriminell verksamhet börjar bli väldigt stor i storstäderna. I Stockholm finns det tillräckligt med stora ligor som gör det svårt att etablera sig där. Däremot passar det utmärkt att vara först på mindre orter och bygga upp något där.

Kristersson kommer inte att göra något åt det

Richthoff tror dock inte att Kristersson kommer att göra något åt problemen, trots att de finns vid hans egen husknut. Istället kommer han att lägga större fokus på att peka ut Ryssland som ett hot, för att flytta svenskarnas uppmärksamhet från gängbrottsligheten på hemmaplan, till ett upplevt hot utomlands.

En av de åtgärder som Richthoff efterlyser är en omfattande utvisning av gängkriminella invandrare. I nuläget är det inget riksdagsparti som driver frågan, utan han uppmanar folk att stödja Alternativ för Sverige (AfS), det parti som han själv representerar. Till skillnad från riksdagspartierna driver AfS aktivt frågan om återvandring.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter