Kritiken gav resultat – kommunalråd minskar sin lönehöjning

Ordföranden för Trelleborgs kommunstyrelse skulle ha höjt sin lön med 75 procent. Men efter omfattande kritik väljer hon att hålla sig till den avtalade 25-procentiga lönehöjningen.

Frihetsnytt kunde förra veckan skriva om hur ordföranden för Trelleborgs kommunstyrelse, moderaten Ann Kajson Carlqvist, skulle höja sin lön från 71 500 kr i månaden till 89 000 kr 2023, och därefter till 125 000 kr 2024.

Tilltaget väckte en enorm vrede hos både invånare, tjänstemän och till och med politikerkollegor i kommunfullmäktige. Nyheten kom samtidigt som folk kämpade med elräkningar och höjda priser på bränsle och livsmedel. Dessutom kom nyheten om lönehöjningen kort efter att Trelleborgs Allehanda rapporterat att gratisparkeringar på kommunal mark vid centrum skulle bli avgiftsbelagda.

Men nu väljer Kajson Carlqvist att backa om den skandalomsusade lönehöjningen. Den skulle ha varit större än för många politiker i både Malmö och Helsingborg, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

I ett brev till tidningen tillkännager Kajson Carlqvist att den omfattande kritiken gjort att hon väljer att stanna på den avtalade lönenivån, nämligen 89 650 kr. Det är visserligen en höjning på 25 procent, något som en vanlig löntagare eller pensionär bara kan drömma om.

Men resultatet är likväl ett bra exempel på att det går att få igenom förändringar eller att stoppa negativa utvecklingar genom att göra sin röst hörd.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter