Kritiken mot ETC: ”Försvarar pedofiler”

En man i 50-årsåldern tog sitt liv efter att ha sökt sexuell kontakt med barn och konfronterats av Dumpen. Detta avslöjades av vänstertidningen ETC, som skrivit en rad Dumpen-kritiska artiklar. Nu får dock tidningen kritik för vinklingarna på artiklarna, och Dumpens ansvarige utgivare ger sin syn på vad hon anser om det senaste självmordet.

Dumpen – som drivs av Patrik Sjöberg och Sara Nilsson – konfronterar personer som söker sexuell kontakt med vad de tror är barn. Vänstertidningen ETC har vid flera tillfällen skrivit artiklar som är kritiska till Dumpen och de metoder som används.

Sara Nilsson. Skärmavbild: Youtube/Gynnestams

I dagarna uppmärksammade ETC att en man i 50-årsåldern tog sitt liv efter att ha sökt sexuell kontakt med vad han trodde var en 14-årig flicka. När han skulle möta ”14-åringen” för sex konfronterades han istället av Sjöberg och Nilsson som publicerade en artikel om honom på sin hemsida.

Enligt ETC fick uthängningen på Dumpen som konsekvens att mannen fick panikattacker och sökte sig till psykvården. Enligt mamman blev mannen personlighetsförändrad och sa upp sig från jobbet innan han slutligen tog sitt liv.

”Förvarar pedofiler”

X är dock reaktionerna på ETC:s artikel långt ifrån vad tidningen troligtvis önskade. Användaren Timmi Nuriminen anklagar vänstertidningen för att ”försvara pedofiler”:

”Vad är det med ETC att försvara pedofiler? Vore det inte rimligt att folk som säker upp barn i sexuellt syfte – är beredda på att förstöra sina egna liv? Istället för att de ska förstöra andras liv? ETC är en pedofil-tidning för vänsterblivna. Kanske finns ett samband.”

Användaren Walter Nilsson frågar sig vem på ETC ”som har en relation till en som hängts ut på Dumpen”.

Kommer inte byta arbetsmetod

Nu har Dumpens Sara Nilsson uttalat sig efter den uthängde mannens självmord. Det är till Expressen som Nilsson säger följande:

– Det är ju tragiskt i varje fall. Samhället brister i att skydda barn, i att ge de här personerna vård och samhället brister när det kommer till att skydda personer från sig själva.

Nilsson säger dock på en fråga att Dumpen inte kommer ändra sina arbetsmetoder, då alternativet är ”att låta de fortsätta sexchatta”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. I USA har man ordnat speciella boendeområden för pederaster.

  Några hus , en del villavagnar mm. Blir som en liten by .

  Pedofili kan inte vårdas bort , inte heller straffas bort , det sitter i hjärnan…..

  Jag vet faktiskt inte vad man skulle kunna göra åt det.


  För anhöriga är ett dödsfall alltid ledsamt —

  Vi nationella vet ju vad sorg är –vi som fått 100 tals mördade och 10 000 tals liv krossade av expo & regimens legoknektar afa-säpo.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter