Krönika: En obehaglig upplevelse!

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Johan Nordquist delar med sig av sina upplevelser av debatten mellan Elsa Widding och försvarsminister Pål Jonson.

Jag lyssnade nyligen på debatten mellan Elsa Widding och försvarsminister Pål Johnsson. Det var som att gå på en konsert där pianisten är helt tondöv och spelar falskt genom hela föreställningen, men ändå får publikens gillande.

En absurd och obehaglig upplevelse där Pål Johnsson tycks ha tagit lärdom av nazisternas propagandaminister Joseph Goebbels när han sa: ”En lögn som uttalas en gång förblir en lögn, men en lögn som uttalas tusen gånger blir en sanning”.

De som ständigt upprepar ”Rysslands fullskaliga, oprovocerade och olagliga invasion av Ukraina” bevisar bara sin egen okunnighet om den faktiska och historiska verkligheten. De må gälla politiker, experter eller journalister, men när de ständigt upprepar detta samma mantra allihopa måste man fråga sig, vems instruktioner följer dom? Förstår de inte att de TOTALT undergräver sin egen trovärdighet och framstår som okunniga köpta idioter.

Sanningen den motsatta

För sanningen är precis den motsatta, vilket vilken insatt och neutral människa som helst bekräftar. Bara för att nämna några, Jeffrey Sachs, John Mersheimer, Glenn Disen, Alexander Mercouris, Scott Ritter, Doglas McGregor, med flera.

Det falska ligger också i att komma med en rad påståenden om Rysslands agerande som fullständigt saknar grund, som till exempel att de har stormaktsambitioner och vill återskapa sovjetimperiet. Det är tvärtom Västs ständiga aggressivitet och ”krigspsykos” gentemot Ryssland som ”undergräver säkerheten i närområdet, Europa och globalt”. Ryssland har visat sig kunna stå emot Västs krigshets och inte låtit sig provoceras. Där Putin framstår som den ”vuxne i rummet” och vinner övriga världens, utanför väst, stora respekt.

När nu Ryssland de facto håller på att besegra inte bara Ukraina utan också hela NATO blir USA och Europa alltmer desperata. Det framgår tydligt för den som höjer blicken och tar in vad som faktiskt händer.

Det är en sådan arrogans och hybris och ett sådant hyckleri, baserat också på en total brist på insikt och kunskap om Ryssland som gör det hela så skrämmande. När Väst inte har något att ta till för att försvara sin imperialistiska världsordning, sin hegemoni, sin så kallade ”regelbaserade världsordning” (rule based order) som de hela tiden tjatar om, återstår bara att eskalera, om så också med kärnvapen.

Att tala om att besegra Ryssland och få en regimförändring i Moskva och dela upp landet i ett antal mindre länder, nu senast av Kaja Kallas, är så huvudlöst så man baxnar. Det kommer aldrig att ske, man bevisar bara sin totala okunnighet. Men det enda sättet för Väst att nå dessa mål är i så fall att provocera fram ett kärnvapenkrig, som de heller aldrig skulle kunna vinna. Men hela Västs agerande är så skrämmande, så perverst, att de som talar på detta vis och hetsar att besegra Ryssland, de sätter ju allas våra liv på spel!

Det är mot denna bakgrund man ska se DCA-avtalet. Det är som att surra sig vid masten på ett sjunkande skepp! Totalt vansinne!

Slut utplåna Ukraina!

Sluta utplåna Ukraina genom att sluta skicka mer vapen och pengar till denna totalt korrupta diktatur med en väldigt otäck ideologi, om man lyfter på förlåten och vågar se vad som pågår. Att vi stöttar dessa krafter som vi är så stolta över att ha besegrat i andra världskriget, kommer framtidens historiker beskriva som en total moralisk kollaps.

Betänk att Ryssland förlorade 26 miljoner män, kvinnor och barn i att åstadkomma segern i andra världskriget. Det är deras förtjänst inte USAs att Nazitskland kunde besegras. Som jämförelse förlorade USA en halv miljon man sammanlagt på båda fronter, Asien och Europa.

Vem är fienden?

Man skulle önska att Pål Johnsson, Kaja Kallas, Macron, Stoltenberg och andra stollar kunde reflektera över detta faktum. Inse att enda sättet att bygga ett säkert Europa är att sluta hota Ryssland. Ryssland har inte hotat några andra länder, de har bara krävt att Ukraina inte ska gå med i NATO, vilket ALDRIG kommer att ske, med mindre än att det blir ett kärnvapenkrig!!! De har också reagerat på den etniska rensning gentemot sin egen ryska befolkning som Ukraina vidtog under 8 år 2014 – 2022, därav Minskavtalen.

Ryssland är inte vår fiende, men vi har iklätt oss rollen som Rysslands fiende, genom massiva vapenleveranser, pengar till Ukraina, NATO medlemskap, massa fientliga uttalanden och nu detta DCA avtal!!!

Med vilken rätt Pål Johnsson utsätter du alla oss i Sverige för sådan påtaglig fara?

Den totalt förhärskande ”Ryssofobin” är vårt allvarligaste hot. Den förhindrar en nykter, nyanserad och verklig bild av Ryssland. Den blockerar därmed en dialog och förståelse. Den skapar en barriär mot att ha diplomati i sökandet efter en fredlig samexistens. Därför är det viktigt att motverka ”Ryssofobin”, och alla som inte gör det, inte minst media, äventyrar ju faktisk vår framtid. Den skrämmer också folk med andra åsikter till tystnad, vilket förstärker bilden av den ”sanning” de proklamerar.

Se dessa intervjuer!

Det är säkert många som invänder mot min syn. Men kom då inte med löjeväckande och intetsägande epitet utan lyft fram verkliga fakta istället. Jag vill hänvisa till en intervju som Jeffrey Sachs gjorde med Tucker Carlsson som jag tycker alla borde se.

Se också Victor Erikssons, från Frihetsnytt, viktiga intervju med Douglas McGregor. Eller sök på mina tidigare artiklar, för mer detaljerad bakgrund.

Slutligen vill jag uppmana ALLA våra riksdagsmän att rösta för att bordlägga frågan om DCA avtalet. Folkets dom kommer bli skoningslös för de som röstar för det, när folket inser de faktiska och förödande konsekvenserna av avtalet.

Varför vill vi inte vara en självständig nation, vilket DCA avtalet omöjliggör? Detta är MYCKET märkligt och helt främmande för svenska folkets hela ursprung och själ. Att liera sig med en supermakt som INTE har goda avsikter ligger INTE i vårat intresse. Avskräcker inte deras historia i Vietnam, Serbien, Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien och nu Ukraina m.fl. Detta är ondska som skördat miljontals offer. Allt bara för att gagna deras intressen, inte folkens eller demokratins. Därför betraktar jag det som ren DÅRSKAP som direkt motverkar svenska folkets verkliga intresse att skriva på denna kapitulation som DCA avtalet innebär. Våga stå upp för vilka vi är!!!

Verka istället för fred, dialog, diplomati och avspänning!

Skribent: Johan Nordquist

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

6 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter