Krönika: Sverige – Från diplomati till medbrottsling åt kriminell stat

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
I denna krönika går Helen Osieja igenom hur Sverige har svikit de gamla principerna om värna fred och demokrati. Istället stödjer man på olika Israel i deras brutala krig mot palestinierna.

De dagar är länge förbi när svenska medborgare kunde vara stolta över sitt lands fredsbevarande värderingar. De gyllene dagar när Sverige kunde vara en fristad mellan krigförande stater och erbjuda skydd åt förföljda europeiska medborgare som flydde från olika former av totalitärt styre.

Folke Bernadotte. Foto: Wikipedia/ Okänd/ Public domain
Folke Bernadotte. Foto: Wikipedia/ Okänd/ Public domain

De dagar när Greve Folke Bernadotte utsågs av Förenta Nationerna som medlare för att främja fred i Palestina verkar nu glömda. Tyvärr kunde Bernadotte aldrig fullfölja sitt uppdrag, eftersom han mördades av sionistiska fanatiker i september 1948 innan han kunde presentera sitt förslag till delningsplanen för Palestina.

Nu för tiden, även om Israel anklagades av Sydafrika och andra icke-västliga länder för folkmord och ställdes inför rätta vid Internationella domstolen för det avsiktliga dödandet av tusentals palestinska civila, beslutade den svenska regeringen att köpa Red Sky-försvarssystemet från Elbit, en israelisk vapenindustri som har ökat sina försäljningar sedan kampanjen i Gaza började efter attacken den 7 oktober.

Red Sky-försvarssystemet är nu placerat på taket av den svenska riksdagen, och israeliska tekniker från Elbit har varit i Stockholm sedan tidig vår.

Men det är inte bara Internationella domstolen som har påpekat Israels krigsbrott och brott mot mänskligheten.

Arresteringsorder för premiärministern

Den 21 maj ansökte Internationella brottmålsdomstolen om arresteringsorder för israeliska och Hamas-ledare för brott mot mänskligheten. Den sionistiska staten har oavbrutet använt sig av retoriken som offer, även om det var Israel självt som skapade och finansierade Hamas under decennier för att motverka Yasser Arafats Fatah-parti och därmed undergräva alla ansträngningar för demokrati i Palestina. Benjamin Netanyahu är nu efterlyst av Internationella brottmålsdomstolen precis som Vladimir Putin.

Sverige litar på att försvaret av en av sina mest fundamentala demokratiska institutioner ska skötas av en pariastat, ledd av en brottsling efterlyst av Internationella brottmålsdomstolen.

Beslutet att köpa strategiska försvarsmaterial från ett företag inblandat i folkmord är i sig avskyvärt, men konsekvenserna av att sätta rikets säkerhet i händerna på brottslingar är monstruösa: Det är en pariastat ledd av en brottsling som kommer att ta på sig rollen som väktare av Sveriges lagstiftande makt; det är ett företag inblandat i folkmord som kommer att kontrollera säkerheten i systemet och bestämma hur och när det ska användas.

Allvarliga överträdelser

Den sionistiska staten verkar immun mot all kritik av sina människorättsöverträdelser både i de ockuperade områden och utomlands, precis som det internationella samfundet verkar glömma dem: Det israeliska företaget NSO sålde Pegasus-mjukvaran till Saudiarabien, en mjukvara som möjliggör för regeringar att spåra och spionera på sina medborgare; Det var Benjamin Netanyahu som förmedlade affären med kronprins Mohammed Bin Salman av Saudiarabien.

Pegasus-mjukvaran hittades i telefonen av den saudiska journalisten Jamal Khashoggis fru. Khashoggi slaktades i det saudiska konsulatet i Istanbul i Oktober 2018. Pegasus hittades också i mobiltelefonen till Loujain al-Hathloul, en saudisk aktivist som kämpar för kvinnors rättigheter i en av världens mest kvinnofientliga stater.

Helen Osieja. Foto: Frihetsnytt
Helen Osieja. Foto: Frihetsnytt

Man kan bara undra om svenska politiker är naiva, eller om alla politiska partier representerade i den svenska riksdagen har infiltrerats av trojanska hästar från den sionistiska staten. Hur som helst har Sveriges hyckleri avslöjats igen.

Sverige, ett land som nyligen var stolt över att ha en ”feministisk regering” och ”respekt för mänskliga rättigheter”. Frågan här är vilka mänskliga rättigheter som spelar roll – i alla fall, de mänskliga rättigheterna för palestinska civila och saudiska kvinnor och journalister verkar inte spela så stor roll för den feministiska staten.

Skribent: Helen Osieja

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter