Kurder skapade upplopp i Paris på julaftonen

I Paris uppstod våldsamma oroligheter när ett antal kurder och andra invandrare drabbade samman med polis på julaftonen. Upprinnelsen var att tre kurder dödats på fredagen vid en attack på ett kurdiskt kulturcenter, rapporterar Reuters.

Bilar vältes omkull, åtminstone en bil sattes i brand, butiksfönster krossades och mindre eldar startades på flera platser runt Place de la République, där en grupp kurder tidigare hållit en fredlig demonstration.

När vissa av dessa sedan lämnade platsen kastade de stenar och andra föremål mot polisen som sedan svarade med tårgas. Flera poliser har skadats i våldsamheterna, skriver Le Monde. Slagord mot Turkiet och dess ledare Erdogan uppges också ha skrikits.

Paris polischef Laurent Nunez uppgav att det var några dussin demonstranter som var ansvariga för våldet och tillade att det hade skett 11 gripanden och omkring 30 lindriga skador.

Mord av tre kurder på fredagen

I fredags sköts tre kurder till döds vid ett kurdiskt kulturcentrum. Polisen grep en 69-årig man misstänkt för morden, som enligt myndigheterna nyligen hade släppts ur häktet i väntan på rättegång för en sabelattack mot ett migrantläger i Paris för ett år sedan.

Förhör påbörjades på lördagen men fick sedan avbrytas av medicinska skäl och mannen överfördes till en psykiatrisk enhet, meddelade den franska åklagarmyndigheten. Den misstänkte kommer att presenteras för en undersökande domare när hans hälsa tillåter det

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter