Kyrkor och synagoga attackerade i blodigt terrorattentat

En terrorattack i Ryssland har krävt flera människoliv när flera män öppnade eld mot två rysk-ortodoxa kyrkor och en synagoga i delrepubliken Dagestan.

Under söndagseftermiddagen öppnade flera män eld mot två ortodoxa kyrkor, en synagoga och en poliskontroll i städerna Makhachkala och Derbent i den ryska delrepubliken Dagestan (som ligger i Kaukasus, vid gränsen mot Azerbajdzjan). Uppemot 15 poliser och flera civila mördades. En av de dödade ska vara en rysk-ortodox präst vid namn fader Nikolaj Kotelnikov, som tjänstgjort i en kyrka i Derbent i mer än 40 år, rapporterar Tass.

Båda de ortodoxa kyrkorna och synagogan brändes ned. Enligt den rysk-ortodoxa kyrkans överhuvud, patriark Kiril, ska datumet för attacken ha varit noggrant utvalt, eftersom det är den Heliga Treenighetens högtid och att detta visar terroristernas ”djävulska natur”.

Sex terrorister ska ha dödats av ryska antiterrorenheter. Enligt Tass ska söner till Magomed Omarov, Sergokalinsky-distriktet i Dagestan, ha deltagit i attacken. Därför har han gripits av polisen, medan hans bostad genomsöks.

Exakt vilka terroristerna är framgår inte, men Associated Press skriver att det är en ”övervägande muslimsk majoritet” och det finns en historia av terroristattacker i regionen. Dagestan gränsar till delrepubliken Tjetjenien, som blivit ökänt för den islamistiska närvaron och det faktum att många terrorister som begått attacker i Ryssland kommit därifrån.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter