Lagom till Natomötet – ansökan om koranbränning inlämnad

Att det är tillåtet att bränna koranen i Sverige har varit en av de främsta anledningarna till att Turkiet vägrat godkänna Sveriges medlemsansökan till krigsalliansen Nato. Lagom till det stora Natomötet i juli, som de svenska politikerna desperat vill vara en del av, meddelas att en ansökan om koranbränning har lämnats in.

Frågan om koranbränningar har varit politiskt känslig i Sverige, dels på grund av en vilja bland politikerna att inte stöta sig med den muslimska väljargruppen, men framförallt på grund av att det provocerar den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan så pass att han vägrar godkänna de svenska politikernas medlemsansökan till Nato.

Nu när de svenska politikerna lägger i en ny växel för att få Turkiet att tänka om, vilket man misslyckats katastrofalt med så här långt, meddelas att en ansökan inkommit om att få genomföra en koranbränning, rapporterar Sveriges Radio.

Den senaste tiden har det uppmärksammats att den svenska polisen brutit mot lagen när de nekat den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan att bränna koranen. Nu återstår att se hur polisen kommer att agera efter flera domar som tydligt säger att de agerat fel när de nekat tillstånd för bränningarna. Skulle ansökan godkännas beräknas koranbränningen äga rum den 28 juni, när en stor del av polisresurserna är på Gotland för Almedalsveckan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Det framgår inte vem som lämnat in ansökan om koranbränning . Jag utesluter inte att politikerna nu är så desperata att ansökaren får besök av säpo , som planterar ut knark eller annat för att kunna anhålla ansökaren.
    Om det är Paludan hittar man nog på något annat .
    Bilolyckor händer så lätt…..att komma i vägen för skjutglada gäng ….man drunknar under bad , möjligheterna är oändliga.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter