Lågt förtroende för Kristerssons invandringspolitik – detta vill väljarna ha

Bara en bråkdel av svenskarna anser att Moderaterna har bäst invandrings- och integrationspolitik. Bättre går det för Sverigedemokraterna, vilket tyder på att folket vill se en betydligt stramare invandring än vad regeringen kan leverera.

En undersökning från GP/Novus visar att de svenska väljarna inte är nöjda med Moderaternas invandringspolitik. Endast nio procent anser att partiet har bäst invandrings- och integrationspolitik. Enligt Johan Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, borde siffrorna bekymra Moderaterna.

Statsvetaren säger att Moderaternas ledning tycks tro att det är en bra taktik att ”tala Sverigedemokraternas språk” och att en hårdare retorik borde locka över väljare från Sverigedemokraterna till Moderaterna.

Istället blev det dock tvärtom – ju mer partiledare Ulf Kristersson talar om invandringsfrågan, desto mer legitimeras Sverigedemokraterna. Enligt Novus anser hela 32 procent att Sverigedemokraterna har bäst invandrings- och integrationspolitik.

Lovade paradigmskifte – siffrorna talar för sig

En anledning att Moderaterna har så lite förtroende när det kommer till invandringsfrågor kan vara att regeringen – trots löften om ett paradigmskifte – fortfarande släpper in tiotusentals invandrare och ger dem uppehållstillstånd.

Som Frihetsnytt tidigare rapporterat visar statistik att regeringen beviljat 102 139 nya uppehållstillstånd under 2023. När Socialdemokraterna ledde regeringen år 2022 beviljade man 142 179 uppehållstillstånd, varav över 47 000 var ukrainare.

Socialdemokraterna skyller ifrån sig

Enligt Novus undersökning anser 19 procent att Socialdemokraterna driver den bästa invandrings- och integrationspolitiken. Partiets företrädare har på senare tid desperat försökt hävda att det är Moderaterna som bör hållas ansvariga för att invandringen till Sverige gick överstyr, något som Frihetsnytt rapporterat om.

Magdalena Andersson, partiledare för Socialdemokraterna, gick även nyligen ut med att partiet alltid har stått för en stram migrationspolitik. I en debattartikel i Dagens Nyheter kallar dock Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson S-ledarens utspel för en lögn.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter