Läkaruppropet censurerat efter kontroversiell intervju

Terroristklassad medieplattform tystar Läkaruppropets konto 

Onsdagen den 11 oktober blockerade Facebook Läkaruppropets sida från att skriva och kommentera i 30 dagar. Detta efter att Läkaruppropet publicerat en film där överläkaren och en av grundarna av gruppen, Sven Román, intervjuats av Folkets Radio om Covid-vaccinernas skadliga biverkningar. 

Klicka här för att läsa hela Twitter-tråden.

”Ett åsiktsförtryck som är förödande

Frihetsnytt bad om en kommentar från Nils Littorin, doktor i klinisk mikrobiologi och en av medgrundarna till Läkaruppropet:

I takt med att ny information publiceras om vaccinernas skadliga biverkningar, ju hårdare censureras vi av sociala medier. Censuren har tilltagit och värst är det på Facebook, men även Twitter, Instagram och Youtube blir det svårare att nå ut på.

Vi ifrågasätter starkt om denna censur är förenlig med svensk grundlag. Varför kan amerikanska bolag påverka yttrandefriheten här i Sverige? Vi har kontakt med jurister som vi kommer att diskutera vidare med.

Det handlar om principer, för denna typ av censur drabbar alla. Det blir ett åsiktsförtryck som är förödande. Vetenskapen bygger på att kunna ha diskussioner och utbyte mellan olika åsikter. Vi är experter inom våra fält, våra åsikter grundar sig i vetenskapligt framställd information. Ska våra åsikter då inte få höras?

Väl etablerad strategi

Ända sedan början av spridningen av Covid under 2020 har all information som inte gått i linje med de etablerade globala läkemedelsföretagens narrativ blivit censurerad och stigmatiserad. I november 2020 blev den amerikanska mediekanalen The Highwire med Del Bigtree, som nådde flera miljoner tittare varje vecka, ett program och blev totalt nedstängd av Facebook och Youtube. The Highwire med Del Bigtree har dock inte låtit sig stoppas av censuren utan flyttat sina program till decentraliserade plattformar som värnar om yttrandefriheten.

Vad är säkerhetsprövning? 
Säkerhetsprövning ska göras innan en person deltar i verksamhet som har betydelse för Sveriges säkerhet. Prövningen ska klarlägga om personen kan antas vara lojal mot de intressen som skyddas i lagen och i övrigt är pålitlig ur säkerhetssynpunkt
Säkerhetsprövning vid rekrytering till en säkerhetsklassad anställning omfattar registerkontroll och särskild personutredning. Det är den anställande myndigheten som ansvarar för bedömningen av den prövades lämplighet i förhållande till den aktuella anställningen.


Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter