Läkemedel ska inte få levereras till dörren

Läkemedelsverket anser inte att läkemedel ska få levereras till dörren. Äldre och sjuka ute på landsbygden får stå tillbaka när kontrollen ska ökas.

På grund av att alltfler handlar läkemedel via nätet, framförallt via miljardjätten Apotea, vill Läkemedelsverket begränsa möjligheterna till hemleverans. En av orsakerna uppges vara att det finns risk för stöld, att det går till fel person eller att det blir försenat. Men Myndigheten vill även kunna lägga sig i enskildas beställningar, rapporterar Dagens Nyheter.

Om en person beställer både receptbelagda och receptfria läkemedel, ska en farmaceut bedöma om det kan skada kunden att använda båda samtidigt (även om det inte är kunden själv som ska ha de receptfria läkemedlen).

Pär Svärdson, vd och grundare av Apotea, menar att en sådan begränsning kommer att slå hårt mot landsbygden, där närliggande apotek inte är en självklarhet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter