Läkemedels-vd köpte fejkad vaccination mot corona

Jose Maria Fernandez Sousa-Faro, vd för den europeiska läkemedelsjätten PharmaMar, är en av de misstänkta när över 2 200 spanjorer utreds av polisen för att ha köpt in sig i registren över covidvaccinerade – utan att behöva vaccinera sig.

Polisens lista över falskt vaccinerade är resultatet av en särskild insats med kodnamnet Operation Jenner. Listan överlämnades till domstolar i Madrid och innehåller flera namn på framstående personer, som den australiske fotbollsspelaren Álex de Miñaur och den spanske musikern Omar Montes.

En sjuksköterska och en assistent ska ha fört in falska uppgifter i spanska folkhälsomyndighetens databas över vaccinerade. Ytterligare ett dussintal personer som har tagit emot betalningar och varit mellanhänder har tidigare gripits.

Bland de misstänkta finns alltså även Jose Maria Fernandez Sousa-Faro, 76, som är vd för läkemedelsbolaget PharmaMar och doktor i biokemi. Han ska ha köpt in sig i registret så att det skulle se ut som om han fått tre doser av vaccinen.

Riskfylld verksamhet

Det nätverk som sålde platser i databasen tros ha varit aktivt från september 2021 till januari 2022. Liknande nätverk utgående från vaccinskeptiska läkare är kända även i andra europeiska länder. I både Schweiz och Tyskland har läkare straffats för att ha utfärdat certifikat utan att vaccinera patienterna med de experimentella så kallade vaccinen, vars säkerhet och effektivitet har visat sig högst bristfällig. Enligt pressuppgifter har priserna varierat från 500 EUR ända ner till 175 EUR.

Bedömare anser att de läkare som sätter sin legitimation på spel, och i vissa länder riskerar fängelse, är väl förtjänta av den extra inkomst som de falska vaccinpassen kan inbringa.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter