Läkemedelsjätten drar tillbaka covidvaccin

En av de stora vaccinproducenterna väljer att dra tillbaka sitt covidvaccin över hela världen. Själva anger bolaget en annan orsak än den som allmänheten pekar ut.

Under tisdagen meddelade det svensk-brittiska läkemedelsbolaget AstraZeneca att man drar tillbaka sitt vaccin över hela världen, rapporterar Reuters.

Bolaget hävdar att det är på grund av ett överskott på vaccin, i synnerhet deras senaste, Vaxzevria. På grund av att det producerats så många olika covidvaccin har efterfrågan minskat och AstraZeneca har upphört med både produktionen och försäljningen.

Erkände dödlighet

Denna orsak är det många som tvivlar på. Nyheten kommer i samma veva som AstraZeneca ska ha erkänt i brittisk domstol att vaccinet kan leda till blodproppar och andningssvårigheter.

Frihetsnytt har i flera artiklar rapporterat om de skador och dödsfall som orsakats av vaccinet. Utöver AstraZeneca har Pfizer och Moderna. Frihetsnytt har även uppmärksammat hur finanselitbolagen BlackRock och Vangurad hör till de största delägarna hos de stora vaccinproducenterna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter