Lamotte sviker Sverige – ”blev hotad”

Den tittarunderstödde journalisten Joakim Lamotte har under ett årtionde gjort uppskattade intervjuer med svenskar som drabbats av missanpassade invandrare och även intervjuer med invandrarna själva. År 2021 räknades han med sina 250 000 följare som den störste svenska makthavaren på Facebook. Nu lägger han av.

Enligt Medieakademin har Joakim Lamottes reportage på plats i Sveriges invandrarområden under förra året givit honom ett större genomslag i sociala medier än samtliga politiska partier, politiker och andra opinionsbildare. Igår publicerade en debattartikel i Expressen om att han slutar med journalistiken

– Tyvärr har det blivit så att de som velat få mig tystad har vunnit nu och det är jättetråkigt, säger Lamotte till Expressens förtjusta reportrar.

Joakim Lamotte uppger via Facebook, YouTube och andra medier att han stryker flagg på grund av en myriad av hotelser – bland annat har en identifierad person ringt upp och hotat skjuta honom. Någon slags gruppering har även skrivit och ringt systematiskt både till familjen och långt ut i bekantskapstretsen. Att döma av Lamottes berättelse är det inte han själv utan framförallt socialdemokratiska polischefer som Erik Nord som borde sluta – och dessutom fängslas i sex år för grovt tjänstefel tillsammans med den invandringslobby som med sin telefonterror har sysselsatt Lamotte och hans anhöriga.

Hur hantera politisk förföljelse?

Bedömare menar att en fosterlandsvän per definition redan valt att hantera motstånd, åtminstone i form av baktaleri och käbbel från landsförrädare – och att detta ska göras med förtjusning. Svårigheter ingår i uppgiften för den som arbetar nationellt. Många är de svenskar som blivit av med arbeten och till och med blivit misshandlade för att de stått upp för Sverige. Motståndet från uslingar har stärkt dem eftersom de helt korrekt sett motståndet som ett kvitto på att de både gjort rätt och gjort nytta. Omvänt gäller att en ledande person som ger upp genom offentliga kungörelser om sina svårigheter därmed sänder ett defateistiskt budskap – ett felaktigt budskap om att motstånd är omöjligt. Och om man, som Lamotte har gjort under alla år, ondgör sig offentligt över motståndarnas störningar kommer man att uppmuntra just dessa till ytterligare störningar. Sverigedemokraterna fick i början av 1990-talet sitt lilla kontor i Stockholm totalförstört. De sade ingening.

Exakt24:s journalist Christian Peterson beskriver Joakim Lamotte som en föregångsman och ett föredöme för honom själv, som han kommer att sakna. Peterson har för sin del fått en rökbomb inkastad i familjens bostad men hälsar till Frihetsnytt att han inte överhuvudtaget har några avskedsplaner.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter