Lång ger upp riksdagsplats – detta säger han om sången

Riksdagsledamoten David Lång lämnar sin riksdagsplats efter att det framkommit att han sjöng ”Ausländer raus” under valvakan. Ordvalen gjorde att flera riksdagspolitiker och krönikörer var snabba att fördöma Lång, men initialt kom inte kritiken inifrån Sverigedemokraterna. Nu har dock ett par SD-politiker uttalat sig.

David Lång ger upp sin riksdagsplats efter att ha varit ledamot sedan Sverigedemokraternas inträde år 2020. Detta efter att han sjungit orden ”Ausländer raus” (Utlänningar ut). Tidningar likt Expressen och Aftonbladet beskriver budskapet som ”högerextremt”, då det i sångtexten även finns orden ”Deutschland den deutschen” (Tyskland åt tyskarna).

Som Frihetsnytt tidigare rapporterat sjöng Lång sången samtidigt som Expressen gjorde en intervju med SD-politikern Richard Jomshof. Lång – som ska ha druckit mycket alkohol – närmar sig Jomshof och reportern och sjunger slagorden.

Tar det på allvar

Trots att budskapet i sången i sig inte borde vara kontroversiellt för ett invandringskritiskt parti som vill skicka hem invandrare som inte sköter sig, valde Lång att ge upp sin riksdagsplats efter samtal med gruppledaren Linda Lindberg.

– Jag förstår nu att texten har sjungits i sammanhang som jag hittills inte haft någon djupare kunskap om. Det var inte något överlagt från mitt håll, och jag beklagar om någon tagit illa vid sig. För att visa att jag tar det här på största allvar så har jag avsagt mig min riksdagsplats, säger Lång enligt SVT.

Tidigare kritiserades Lång öppet av riksdagskollegan Jessica Stegrud, som enligt media säger att hon ”verkligen inte” har något förtroende för Lång.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter