Lars Vilks sista verk ställs ut

Den kontroversielle konstnären Lars Vilks, som under mystiska omständigheter avled i en bilolycka i oktober förra året, kommer nu att få sina sista elva verk utställda i Simrishamn.

Det är konsthallen Gösta Werner i Simrishamn som kommer att ställa ut de sista verk som Lars Vilks skapade innan han dog, men som inte hunnit ställas ut tidigare. Utställningen inleds med en vernissage i morgon 7 augusti.

Vilks främsta gärning var att testa konstens gränser innan den provocerade alltför mycket, en linje som delas av gatukonstnären Dan Park, även han verksam i Skåne.

Det är framförallt den omstridda karikatyren av profeten Muhammed som rondellhund, vilken genererade en dödsdom från den islamistiska världen, samt drivvedsskulpturen Nimis som olovligen sattes upp i Kullabergs naturreservat, som Vilks är känd för. Men nu visas en tidigare aldrig visad sida av Vilks konstgärning, nämligen oljeporträtt, rapporterar Expressen.

Det var rätt sent i livet som Vilks började måla porträtt – ett sätt att få in pengar utan att göra sig beroende av socialtjänsten. Det är målningar av både kända och okända personer som gjordes på beställning.

Det är inget kontroversiellt som ställs ut, så utställningen kommer säkert att lämnas ifred från personer som under åren retat upp sig på konstnären.

Utställningen kommer att pågå till den 7 september och kommer säkert att vara av intresse för den som vill se en annan sida av Vilks konst.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter