Låt er inte styras av Expos odemokratiska metoder

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Den Svenska Bok- & Mediemässan har på senare tid fått mycket publicitet kring sitt evenemang. Senast igår lade Bonnierpublikationen Expressen ut en varnande artikel efter att mässan offentliggjort deltagandet av den kände före detta socialdemokratiske politikern och entreprenören Jan Emanuel.

I artikeln författad av Arne Lapidus, varnas Jan Emanuel för att han på mässan kommer att träffa högerextremister, nazister och förintelseförnekare, enligt uppgift från vänsterextrema tidningen Expos Jonathan Leman, som för övrigt aldrig vill föra en diskussion med människor med andra åsikter.

Därpå följer exempel på deltagare som Lapidus tycks anse borde vara avskräckande nog för att få Jan Emanuel att backa från sitt deltagande på mässan. De som nämns är journalisten Ingrid Carlqvist, teknologie doktor Lars Bern och Max Winter från Frihetsrörelsen samt mediekanalerna SwebbTV, Nya Tider och Exakt24. Naturligtvis är anklagelserna fullkomligt grundlösa, det vet var och en som någon gång deltagit på mässan. Dessa personer och medier är sanna demokrater och förespråkare av det fria ordet.

Expo Jan Emanuel
Fr.h. Jimmie Åkesson, Widar Andersson, Jan Emanuel
Foto: Wikipedia/ Janwikifoto

Mässan påstås också använda yttrandefrihetstemat som en falsk fasad. I själva verket är det Expo som använder demokrati och yttrandefrihet som en fasad för att hindra det fria ordet och skrämma människor till tystnad. Artikeln i Expressen där Expo används som referens och utgör hela grunden till artikeln är ett väldigt bra exempel på just det.

Expo ska inte tas på allvar.

De lägger ner hela sin själ i att försöka högerextremstämpla precis alla som inte, likt dem, går maktens ärenden och med alla möjliga smutsiga medel, motverkar politiska motståndare. Det är rätt och slätt det Expos verksamhet går ut på – att skrämma folk till tystnad. Åsiktsregistrering, som är en del av deras verksamhet, borde inte höra hemma i en demokrati.

Jonathan Lehman Expo
Jonathan Leman (Expo)
Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin

I det klimat som råder nu, borde det dock vara uppenbart för fler att Expo använder odemokratiska metoder såsom tabubeläggning, avståndstagande, guilt-by-association och svartmålning för att skrämma människor till tystnad. Självklart är Expo ett ovärderligt verktyg för makteliten som fullkomligt avskyr när icke duperbara människor tar initiativ för det fria ordet och den öppna debatten. Idealiskt hade varit om Expo hade vågat komma på mässan för att debattera med en motståndare som är för yttrandefrihet – då hade vi kunnat syna deras bevekelsegrunder, men de har aldrig haft modet att ta en diskussion, som sagt.

Låt er inte styras. Visa istället mod att stå upp för det fria ordet

Vi får på inga villkor låta oss styras av dessa odemokratiska och riktigt smutsiga metoder. Vi på Frihetsnytt, precis som Svenska Bok- & Mediemässan, är för yttrandefrihet, åsiktsfrihet och den öppna debatten. Vi låter oss inte styras och skrämmas till tystnad. Det vi, liksom mässans arrangörer, vill uppmana till är att ta fram lejonet i er – visa mod!

Svenska Bok- & Mediemässan
Svenska Bok- & Mediemässans officiella biljett.
Foto: svenskabokmässan.se

Och det finns många mässdeltagare som verkligen gör det, i synnerhet de mer vänsterprofilerade personerna som exempelvis läkaren och politikern Nils Littorin och före detta ordförande i Kommunistiska partiet Robert Mathiasson och många fler.

Vad Sverige behöver är en stor plattform för fritt åsiktsutbyte och yttrandefrihet och det är exakt det som Svenska Bok- & Mediemässan har skapat. Vi som varit där flera gånger vet hur underbar stämningen är, hur många goda samtal som förs och hur många värdefulla kontakter som knyts.

Till skillnad mot Göteborgs bokmässa som bara låter det åsiktskontrollerade etablissemanget delta, kommer Svenska Bok- & Mediemässan tillåta alla åsikter, hur galna de än kanske är. De anser att dina åsikter får stå för dig, bara du är för det fria ordet och inte förespråkar våld, så är du välkommen. Dagens idiot kanske är morgondagens geni? Det har hänt många gånger förr i historien.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter