Lavrov: ”dött fler civila i Gaza än under hela Ukrainakonflikten”

Västvärlden hycklar när det kommer till Israel och landets krigföring i Gaza, anser Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov. Det har nämligen dött fler civila i Gaza sedan den 7 oktober än under tio år i Ukraina och Donbass.

Det är i en intervju med Izyvestia Multimedia Information Centre som Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov anklagar västvärlden för hyckleri. Västvärlden reagerade både enat och kraftigt när kriget i Ukraina inleddes, och utfärdade sanktioner mot Ryssland samtidigt som man skickade militärt stöd till Ukraina.

Nu säger dock Lavrov att det har dött fler civila i Gaza under fem månader är vad det gjort under Ukrainakonflikten – trots att den varat i tio år.

Pojke i Gaza. Foto: Pixabay

– Det inkluderar avsiktlig bombning av civila mål och urskillningslös användning av dödliga vapen. Nästan 35 000 människor har dödats. Mer än hälften av dem är kvinnor och barn. Och det är enbart palestinska civila. Runt 80 000 har skadats, säger utrikesministern och fortsätter:

– Det är vad vi har fem månader efter den 7 oktober 2023. Detta överskrider antalet civila skadade på båda sidor i Donbass och i Ukraina från 2014 till denna dag. Jämför fem månader med tio år. Vi påpekar dessa siffror för våra västerländska kollegor vid FN och OSSE, och de tittar fegt åt andra hållet. Detta är ett slående fall av falskhet och dubbelmoral.

FN har lyft folkmordsaspekten

FN har dock inte varit tysta i sin kritik mot Israel, något som Frihetsnytt har skrivit om. Enligt en FN-rapport finns det tydliga tecken på både etnisk rensning och folkmord i Gaza, något som presenterades av rapportören Francesca Albanese.

Rapportens slutsats var att Israel tycks ha brutit mot hela tre av fem av de lagar som FN listar under sin folkmordskonvention.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

    • Vadå hopplöst läge? Det är väl bara att vara konsekvent och sätta in sanktioner mot Israel på samma sätt som man gjort mot Ryssland? Frågan är VARFÖR detta inte redan skett? Svaret på den frågan kännar alla redan till. Jag menar, om vi ska vara riktigt ärliga. Och det ska vi väl, eller?

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter