torsdag, 6 oktober, 2022

Le Pen möter Macron i avgörande direktsänd tv-debatt

Två och en halv timmes sammandrabbning väntar för Macron och hans utmanare

Ikväll kommer Frankrikes Marine Le Pen att möta den sittande presidenten Emmanuel Macron i en debatt som kan bli avgörande i den jämna kampen om vilken väg landet ska gå under de kommande fem åren.

För Le Pen, som leder över Macron i vissa opinionsmätningar inför söndagens omröstning, handlar det om att visa att hon är kapabel att vara president och att övertyga ännu fler väljare om att det egna folkets väl, och inget annat, ska vara en ledares högsta prioritet.

”Rädsla är det enda argumentet som den nuvarande presidenten kan använda för att stanna vid makten till varje pris”, sa Le Pen i ett nytt kampanjklipp på tisdagen, där hon anklagade Macron för att utmåla domedagsprofetior över vad en president som är lojal mot sitt folk kommer att innebära för Frankrike och världen.

För Macron blir den kanske största utmaningen att inte låta arrogant, något som många väljare har kritiserat hos honom. Macrons retorik bygger inte främst på egna förslag, utan till största delen på att försöka klandra och svartmåla Le Pens politiska planer.

Båda kandidaterna vill speciellt tala till de 22 procent vänsterväljare som valde Jean-Luc Mélenchon i den första omgången.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

00:08:34

Ryssland mer demokratiskt än Sverige?

00:51:58

World Economic Forum och Agenda 2030