Ledande extremfeminist berättar om sekten

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Nu går det för sig att ta upp känsligare ämnen men är Navid Modiri & Co för en yttrandefrihet värd namnet?

Det börjar märkas lite varstans i samhället idag att forna ledande förespråkare för olika vänsterideologiska agendor, börjar vakna och göra avbön mot den ideologi de stått på barrikaderna och kämpat hysteriskt för tidigare. Det är ett intressant fenomen och också glädjande – ”När Fan blir gammal blir även han religiös”. Men vem tryckte på startknappen och sa att det plötsligt nu är ok att dryfta dessa frågor?

De som nu öppnar munnen när de kontroversiella ämnena är tillräckligt rumsrena – sliter i bekännelsesugna B-kändisar och försöker framstå som att de är pionjärerna som verkligen är för det fria ordet.

Den populäre poddaren Navid Modiri gjorde för ett år sedan en intervju med den ledande feministen Cissi Wallin med anledning av att hon hoppat av det hon kallar feministsekten. Han förefaller i den en smula triumferande över att äntligen ha fått henne att våga tala med honom eftersom hon blivit varnad för honom tidigare.

Bekännelser från vänsterideologiska halvkändisar är det nu ok att ta upp av vanlig media. Populära poddare och intervjuprogram står i kö för att ha dessa gäster i sina program. För nu har någon bestämt att det är ok. Men ända fram tills nu, när vår sida har sagt något om saken, har det varit starkt tabubelagt att ens drömma om att ta upp och diskutera fenomenet rabiat feminism, HBTQ eller vilken annan politiskt korrekt rörelse som helst. Vår mångåriga kamp att försöka lyfta fram det fria samtalet har i bästa fall ignorerats totalt men i många fall bestraffats hårt genom uthängningar, förlust av jobb, svartmålning, guilt by association och avståndstagande, med många gånger förödande konsekvenser.

Plötsligt dags att promota yttrandefrihet

Nu plötsligt kommer de fram som tidigare aktade sig noga för att prata om tabubelagda ämnen. ”Kolla vad jag vågar vara kontroversiell i min podd!”. Ungefär som att de upptäckt ett område som ingen tidigare vågat beträda. Men de har suttit ganska bekvämt i stugvärmen och diskuterat godkända ämnen under alla de år då vi har förlorat arbeten och vänner och dörrar har slängts i ansiktet på oss för våra åsikters skull. Nu verkar de redo att ta upp de kontroversiella frågorna helt plötsligt. Dessutom med argument som vi har försökt lyfta för åratal sedan. Manegen är krattad – varsågod!

Är Navid Modiri för sann yttrandefrihet?

Nu ska det bli intressant att se om dessa figurer på riktigt står för den öppenhet och yttrandefrihet som de så plötsligt och villigt förespråkar. Eller är de bara opportunister som väntar på given signal för att exponera sitt prefabricerade tyckande?


Är Navid Modiri för riktig yttrandefrihet? Kan han tänka sig att vara med på Svenska Bok- & Mediemässan den 20 augusti? Ja vi får se och vi hoppas han kommer för om han ska vara trovärdig borde han vara man nog att ta diskussionen även med oss.

De riktigt heta frågorna

Det ska också bli spännande att se om de någon gång kommer våga ta upp de riktigt tabubelagda frågorna. Extremfeminism är ingen sådan – det är mellanmjölk. Kommer frågor om abort, etnicitet och vaccin att få diskuteras fritt ut ett perspektiv där olika sidor får komma till tals? Eller frågan om Israels agerande gentemot palestinierna som är strängt tabubelagd – kommer vi få prata om det? Inte förrän då kan vi känna att vi börjar närma oss en yttrandefrihet värd namnet.

Om intervjun med feministen Cissi Wallin

Cissi Wallin, känd feminist, kolumnist och hetsig debattör på bland annat Expressen, var under MeToo-rörelsens härjningar en av huvudpersonerna bakom olika drev mot personer som anklagats för sexuella trakasserier. Hon exponerade även sitt eget trauma genom ett MeToo-inlägg 2017.

För ungefär ett år sedan gick hon ut med en artikel i Expressen där hon beskriver att hon har lämnat det hon kallar feministsekten. Navid Modiri gjorde då en intervju med Cissi där hon berättar om hur det var att vara med i ”sekten”, vilka oskrivna regler man måste hålla sig till, hur svårt det är att trotsa dem och vilka konsekvenser det får och inte minst att hon alltid har varit tveksam till det budskap sekten står för. Men det var för svårt att kliva av.

Folk tänker inte själva. feminism har blivit en identitet där du köper ett färdigt koncept och livsstil. Du får inte ha några avvikande åsikter

Cissi Wallin

Cissi beskriver feminismen som en homogen vänsterfeministkrets mestadels bestående av kvinnor. Konsensuskulturen är väldigt stark och sviker du de ideal sekten har – då kostar det väldigt mycket socialt, berättar hon. Du kan exempelvis inte umgås med vilka människor du vill för du smittas då av deras ”dåliga” åsikter och ideal – rätt och slätt ”guilt by association”.

Feministerna använder sig också flitigt av en offermentalitet. Cissi berättar att de gör varandra till offer i allt och också anammar något som kallas ”sjukdomsvinst”. Det innebär att man ”vinner” på att må dåligt och man tävlar i vem som mår sämst. Det är en sekterism som ingen människa kan må bra i. Det reproducerar den psykiska ohälsa som många kvinnor redan lider av idag, säger Cissi.

Skribent: Åsa Hansson

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter