Ledaren 16: Nyans vann valet – i riksdagen återstår bara nyanser

Enligt flera medier avgjordes riksdagsvalet 2022 av det muslimska partiet Nyans. Jag menar att den trend som gjorde att muslimerna döpte sitt parti till just Nyans är vad som avgjorde valet – nämligen ”flykten mot mitten”. Flykten mot mitten är effekten av partiernas maktförlust i relation till medierna, den maktförlust som gör att alla partier samlas kring samma värdegrund, nämligen den av mediaeliten förskrivna värdegrunden. Vänsterpartiet har tystnat om EU, Nato och arbetarklassens intressen. Sverigedemokraterna har avskaffat det väsentliga i sin politik. Flykten mot mitten har gjort riksdagen till ett nyansernas museum – där åtta partier utbyter snarlika lösningar för de vanliga självförvållade problemen inom områdena (fanfar!) vård – skola – omsorg.

Jag förstår att jubilanta SD-väljare nu fnyser åt Ledaren 14, där jag uppmanade till röstbojkott mot Sverigedemokraterna. Jag gillar att ni uppskattar de små segrarna men själv ser jag bara till det praktiska slutresultatet. Oavsett detta gläds jag med er åt att SD nu förhandlar om att bli ett regeringsparti – men nu åter till det praktiska resultatet av detta riksdagsval.

Negativt:
1. De väljarsvagaste och därför mest elitstyrda globalistpartierna, L och MP, blev kvar i riksdagen.
2. Det ökade stödet för SD stärker Mattias Karlssons och Jimmie Åkessons falang inom SD, vilket gör att någon radikalisering i riktning mot ett möjligt 51%-parti är svår att tänka sig inom överskådlig tid. Som jag visade i med enkel matematik i Ledaren 14 kommer sjuklövern att styra Sverige så länge Åkesson är partiledare för SD, oavsett om han skulle få bli statsminister.

Positivt:
1. Äntligen får mellanmjölkspartierna till höger sin chans att regera och få ansvar för den eländiga globalistpolitik som bedrivs i Sverige oavsett regeringskoalition. Väljarna kommer att märka att maktskiftet inte spelade någon som helst roll – det kommer nya låtsaspandemier, nya frihetsinskränkningar, ny utflyttning av makt till EU, nya justitiemord, nya invandrarkravaller, nya gangsterkrig, mer inflation och mer krigspolitik. Om S hade fått regera vidare hade mellanmjölkskoalitionen kunnat peka finger på sossarna och hetsa sina väljare mot dem inför 2026. Av samma skäl är det bra ifall SD kommer med i regeringen.
2. Massmedia är fortfande de de är och vi har dessutom ett litet svenskt ”träsk”, nämligen den statliga förvaltningsapparat som under årtionden rekryterat renläriga sjuklöverister. Om SD kommer i regeringsställning kommer träsket att göra allt för att sabotera varenda beslut som SD-ministrarna tar, medan massmedia kommer att hitta nya angreppssätt mot den stackars regeringen 24 timmar om dygnet. Och om inte detta räcker så kommer de borgerliga att sticka kniven i ryggen på SD-ministrarna vid första tillfälle. Detta innebär egentligen samma sak som min punkt 1 ovan. Träsket, moderaterna och media kommer att se till att Sverigedemokraterna i regeringen misslyckas med allt de gör. Tycker jag detta är bra? Naturligtvis inte men det kommer att hända oavsett vad jag tycker. Och det finns något positivt i det: Resultatet blir att väljarna och SD-medlemmarna inser att Åkessons enda strategi – samarbete med fienden, appeasement för att använda ett slitet och missbrukat uttryck, – är en strategi som inte fungerar.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter