Ledare: Det Fria Sveriges sak är vår sak!

Detta är en ledare. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte FrihetsNytt. 
Hos oss får alla åsikter komma till tals, oavsett hur obekvämt det är. Vi står för riktig yttrandefrihet.
Det fega attentatet mot Det Fria Sverige, där Svenskarnas hus i Skåne brändes, visar den dubbelmoral som råder i Sverige. Samtidigt som etablissemanget och regeringen går i taket över att ett möte med vänsterextremister, där minst en representant för våldsvänstern deltog, attackerades, är man tyst över att en förening utsatts för en mordbrand med politiska förtecken. Frihetsnytts chefredaktör uppmanar alla fria krafter att visa Det Fria Sverige den solidaritet som etablissemanget visar mot extremvänstern.
Mathias Wåg. Foto: Insikt24/ Christian Peterson
Mathias Wåg. Foto: Insikt24/ Christian Peterson

De senaste dagarna har etablissemanget, både media och politiker, visat upp ett otroligt hyckleri. När ett ”antifascistiskt” möte, med vänsterextrema och åsiktsregistrerande Expo och AFA-grundaren Mathias Wåg, attackerades i Gubbängen, då fördömer etablissemanget kraftfullt det inträffade.

Jag tar absolut avstånd från politiskt våld och stödjer självklart inte den attack som ägde rum, men det är så mycket i den här historien som är fruktansvärt fel! Dels för att attacker av det här slaget har varit en av våldsvänsterns främsta metoder för att tysta oliktänkande. När rollerna varit ombytta, där vänstern attackerat invandringskritiker eller aktörer på ”högerkanten”, då har tystnaden varit total.

Dessutom nämner ingen etablerad media att Wåg själv varit engagerad i den här sortens attacker och han kallar sig än idag ”revolutionär kommunist”. Ingen nämner hans bakgrund inom våldsvänstern, utan han kallas enbart ”journalist” eller ”antifascistisk aktivist”.

”Offerkofta”

När sverigedemokratiska politiker som Jimmie Åkesson och Richard Jomshof påtalar att detta sedan länge har varit vardag för både partiets företrädare och andra invandringskritiker, bemöts de med anklagelser om ”offerkofta” och antydningar att SD bär ansvaret för händelsen i Gubbängen.

Det är en arrogans som är helt ofattbar. Vänstern blir utsatt för EN attack av den sort som oppositionella alltid tvingas förhålla sig till när vi anordnar möten och tillställningar. Det finns en anledning till att adresser och mötesplatser hålls hemliga. Det är för att undvika att samma personer, som nu skriker i högan sky, inte ska attackera och hota deltagare.

Attentat mot förening

Det Fria Sveriges ordförande, Dan Eriksson. Foto: X/ Dan Eriksson
Det Fria Sveriges ordförande, Dan Eriksson. Foto: X/ Dan Eriksson

Hyckleriet stannar dock inte vid denna självupptagna arrogans. Hyckleriet tar sig även uttryck i att det bara är visst politiskt våld som ”förtjänar” uppmärksamhet och fördömanden.

Under fredagen rapporterade vi om den mordbrand som den nationalistiska föreningen Det Fria Sverige (DFS) utsatts för. En av byggnaderna (en gammal skolbyggnad från 1907) på deras nyförvärvade tomt i Skåne brändes ned. Även om ingen officiellt tagit på sig attentatet, så berättade föreningens ordförande Dan Eriksson för mig att allt talade för att det var våldsvänstern som låg bakom.

Jag känner beslutsamhet!

Det är lätt att känna rädsla och uppgivenhet inför det som sker, men jag känner mig främst förbannad. Heligt förbannad! Och framförallt känner jag mig beslutsam. De som tror att de kan skrämma oss till tystnad ska få klart för sig hur fullkomligt fel de har.

Vi på Frihetsnytt kommer fortsätta att uppmärksamma det här skandalösa hyckleriet och vi kommer fortsätta granska de krafter som är drivande i detta. Ni som vill stödja oss är givetvis varmt välkomna att teckna en prenumeration, bli medlem i vår exklusiva klubb, eller donera pengar till vår verksamhet.

Stå enade!

Vi, inom den fria median och den fria rörelsen, måste visa samma slags solidaritet mot varandra, som etablissemanget nu visar mot extremvänstern.

Det är endast på det sättet som vi kan motarbeta den här destruktiva utvecklingen och det är det bästa sättet att visa etablissemanget att deras attacker är verkningslösa. Nu drabbades Det Fria Sverige. Imorgon kan det vara Frihetsnytt, Alternativ för Sverige, SwebbTV, Partiet MoD, Proletären, Nordfront eller Knapptryckarna som drabbas.

Jag har av den anledningen valt att lösa ett årsmedlemskap i Det Fria Sverige. Jag borde ha gjort detta tidigare, men får erkänna att det hamnat mellan stolarna. Men i och med attentatet är det ett utmärkt sätt att visa sitt stöd för föreningen. Om du inte vill gå med kan du även stödja dem ekonomiskt och bidra till deras husfond.

Öppningsfest med Det Fria Sverige den 1 juni. Bild: Det Fria Sverige
Öppningsfest med Det Fria Sverige den 1 juni. Bild: Det Fria Sverige

Jag kan även officiellt meddela att jag kommer delta på öppningsfesten i Skåne den 1 juni. På samma sätt som etablissemanget idag har samlats i Gubbängen, ska vi därför samlas i Svenskarnas hus den 1 juni och visa upp ett praktexempel på styrka och enighet.

Jag hoppas få se så många som möjligt av er som läser detta på öppningsfesten och gärna i andra sammanhang med både DFS och Frihetsnytt.

Anmälningssida till öppningsfesten den 1 juni:
https://www.detfriasverige.se/evenemang/oppningsfest-for-svenskarnas-hus-i-skane/

Sida för den som vill bli medlem i Det Fria Sverige:
https://medlem.detfriasverige.se/blimedlem/

Donationssida till ”Husfonden”:
https://donorbox.org/husfonden-svenskarnas-hus-2

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter