Ledare för terroristorganisationen al-Shabab dödad

Somalia blev under helgen av med en av toppledarna inom terroristorganisationen al-Shabab i Somalia efter en gemensam aktion mellan somaliska armen och internationella samarbetspartners.

I helgen dödades Abdullahi Nadir som var medgrundare och ledare inom terroristgruppen al-Shabab i Somalia, uppger Somaliska myndigheter enligt Reuters.

Operationen uppges ha inletts i lördags och utförts av somaliska armen tillsammans med internationella samarbetspartners däribland USA som uppges haft ett pris på Abdullah Nadirs huvud på cirka 33 miljoner kronor.

Totalt krig utropat mot al-Shabab

Somaliens president, Hassan Sheikh Mohamud, utropade ”totalt krig” den 23 augusti mot terroristorganisationen al-Shabab efter att gruppen belägrat ett hotell som resulterade i 21 döda och över 100 sårade.

Idag ockuperar al-Shabab stora delar av södra och centrala Somalia. Rebellerna är ansvariga för att ha tagit tiotusentals liv sedan 2006 och deras mål är att omkullkasta den väststödda somaliska regeringen och införa sin tolkning av Islam.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter