Ledaren 13: En seger för det fria ordet

Så har då ännu en version av Svenska Bok- & Mediemässan gått till historien – för det är faktiskt just det den har. Ett event med denna enorma bredd av innehåll, med denna kvantitet av människor och med en sådan diger och tung deltagarskara på de åtta scenerna är i sanning historiskt, åtminstone i vårt land och sannolikt i hela Norden.

När så många människor som närmare 2000 samlas och har det gemensamt att man är för yttrandefrihet, då uppstår magi. Och inte bara magi, utan även ett hopp om vår framtid med gemensamma plattformar, samarbeten och lösningar på problem, som vi alla säkert är beroende av idag. På mässan tändes hopp hos gammal som ung.

Arrangören hade gjort sitt yttersta för att få med ett brett spektrum av debattörer, paneldeltagare och partirepresentanter och lyckats med bravur får man säga, då sossesponsrade vänsterextremistblaskan Expo endast klassade 80 procent av dem som ”högerextremister”.

De debattörer som ställde upp och argumenterade för sin sak en smula ”i motvind”, som exempelvis i klimat- och Natodebatterna, ska ha en extra eloge för sitt mod och för att de vågar stå upp för det fria ordet.

Det är just denna mångfald av åsikter som gör att samhället utvecklas. Den har aktivt motarbetats – nej inte bara motarbetats utan den har i princip förbjudits av makteliten mer och mer för varje år. Många kanske inte ens märkte när den mer subtila indoktrineringen successivt gick över till att likna bestyckade tanks som mejade ner alla icke-godkända åsikter. Och precis där är vi idag.

Därför är Svenska Bok- & Mediemässan det viktigaste evenemanget i landet och det som kommer att tända gnistor av entreprenörskap, förståelse och vilja att samarbeta hos både höger och vänster, om vi nu ens ska bry oss om dessa en smula förlegade benämningar.

Frihetsnytt, i nära samarbete med mässan, framför här vårt varmaste tack till alla deltagare, all publik och alla volontärer som gjorde detta möjligt.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter