Ledaren 28: E-kronan stryper inte penningtvätten – den stryper yttrandefriheten

Enligt WEF och den finansiella eliten är det oundvikligt att digitala riksbanksvalutor införs över hela världen. Detta ska ha fördelar mot terrorism och penningtvätt försäkrar Klaus Schwab, Ursula von der Leyen och deras politiska hantlangare. Men experterna Martin Enlund och Hans Erixon har belyst de verkliga avsikterna – och dessa förskräcker. Inom Davoseliten finns många som vill att vi ska nöja oss med sojamjölk och insekter när vi går på restaurang. Med digital centralbanksvaluta kan de få som de vill.

De politiska infiltratörerna från WEF, World Economic Forum, berättar mångordigt om hur enkla våra liv kommer att bli då länderna i EU och Nato infört CBDC, Central Bank Digital Currency. Argumenten är fåniga. Vi kommer exempelvis att kunna köpa saker utan att ha kontanter med oss. Den nya valutan kommer att vara ”inclusive”, det vill säga även kvinnor och mörkhyade personer kommer att kunna handla med den. Naturligtvis kommer den nya valutan även att hindra världens terrorister i deras explosiva arbete.

Dumheter av det här slaget strömmar ur munnarna på Natoländernas ministrar, bland andra Rishi Sunak, den plötsligt utnämnde brittiske premiärministern.

Mörkhyad men inte inkluderad: Richi Sunak, som på något sätt ändå blev premiärminister, längtar efter CBDC eftersom den är ”inkluderande”.

En fyraåring kan begripa att eliten i Davos är ute efter någonting helt annat än att förenkla för medborgarna. Samma personer som under två långa år krånglat till våra liv med husarrest, tvångsvaccinering och, allra bäst, reseförbud mellan länder där den aktuella snuvan var lika utbredd, presenterar sig nu som våra beskyddare mot krångligheter.

Penningtvätten sköts effektivt – oavsett valutor

Finansstrategen Martin Enlund presenterar i Dagens Industri en mer sannfärdig bild av situationen när det gäller penningtvätt. För det första är de som tvättar pengar i betydande mängd inte vi vanliga bankkunder. Den mesta penningtvätten sköter bankerna själva.

  • Den internationella banken HSBC blev nyligen fast för att ha tvättat 881 miljoner dollar från mexikanska drogkarteller. HSBC åkar fast för liknande brott tämligen regelbundet. HSBC betalar med jämna mellanrum böter – som i värsta fall uppgår till några procent av årsvinsten.
  • Den svenska storbanken Swedbank har under årtionden tvättat tiotals miljarder kronor. Bankens könskvoterade VD Birgitta Bondesson, tillika ordförande för Bankföreningen, grep in mot problemet på sitt eget sätt – genom att förvarna sina styrelsekamrater om att svindlerierna snart blir avslöjade i Uppdrag Granskning. Ledamöterna sålde snabbt sina aktier till intet ont anade pensionssparare innan kursen dök. Bondesson friades nyligen på alla åtalspunkter.
  • Den Danske Bank slog nyligen alla rekord i penningtvätt med 200 miljarder euro. Kassörskornas näsvisa frågo till kunderna om var de fått sina 5 000 kronor ifrån hjälpte tydligen inte så mycket.

Kontantkrånglet motiveras med att terrorismen i vår värld måste försvåras. Visserligen har terrorismen haft en nedgång på senare tid men det kan knappast bero på bankernas kamp mot penningtvätt. Martin Enlund har med ledning av de totala kostnadena för de stora terrorattackerna i New York 2001 räknat ut att bara pengarna i Danske Banks ”tvättmaskin” hade räckt till över en halv miljon liknande attacker, om intresse hade funnits.

Enligt Martin Enlund bör vi snare tala om den ”regelverksterror” som urholkar våra grundläggande fri- och rättigheter. Politiserade banker och storföretag vet redan nu exakt vad, när och vad du handlat. Med CBDC kan de också bestämma vad du får köpa eller hindra dig från att handla över huvudtaget.

Transaktionsfriheten är nödvändig för demokratin

När du drar ditt Visakort eller blippar ditt chip kan det redan idag stå ”medges ej”, baserat på nästan vilka villkor som helst. För att verklig yttrandefrihet ska råda krävs att man kan trycka en pamflett, köpa annonsplats, betala en webbdesigner, hyra ett webbhotell eller köpa en resa. Men om staten, företag eller intressegrupper avskaffar transaktionsfriheten avskaffar de yttrandefriheten. Demonstrationsfrihet och mötesfrihet fordrar transaktionsfrihet. Redan idag, när kontanterna har utrotats, finns yttrandefriheten och tryckfriheten bara på nåder av den finansiella eliten – man kan tycka att de borde vara nöjda med det.

Men likt insekter och andra parasiter på ett gammal ek får den finansiella eliten aldrig nog förrän trädet är helt ihåligt. Nästa steg är CBDC, eller ”e-krona” som det så trevligt kommer att heta på svenska. E-kronan kommer att åtföljas av den ”digitala plånboken

Hans Erixon tror att man inte kommer att tvångschippa oss – men bara eftersom det finns för många bråkstakar. Men e-krona och digital plånbok räcker gott för elitens syften.

Riksbankennuvarande webmaster skriver i dag på deras hemsida att den ”vill veta så litet som möjligt” om våra e-kronetransaktioner. Detta kan dock ändras med en knapptryckning. Och vad kommer bankerna, mellanhänderna att kunna göra? En centralbanksvaluta kan konstrueras till att möjliggöra transaktionsfrihet till upp till ett visst belopp. Men även sådan funktionalitet kan tas bort efter en framtida knapptryckning.

”Absolut kontroll”

Chefen för BIS, Bank for International Settlements, Augustin Carstens har förklarat att centralbanksvalutor kommer att möjliggöra ”absolut kontroll”. Chefen för Federal Reserve, Jerome Powell, har sagt att inget kommer att kunna ske anonymt.

WEF, World Economic Forum, har redan haft åtskilliga seminarier på temat hur de ”proaktivt” ska förhindra att väljare och andra människor kommer i kontakt med varandra via sociala medier för att sprida information om sådant som eliten vill hålla hemligt.

Är det säkert att att Riksbanken kommer att hindra den finbansiella eliten från att skaffa sig den kontroll över oss som den vill ha? Snarare motsatsen är säker.

Medborgarpoäng och klimatransoner

Ekonomen Hans Erixon, känd från Svenska Bok- och Mediamässen, räknar upp en rad omständigheter som tyder på att de verkliga planerna är betydligt mer avancerade planer än att följa efter oss och se vad vi gör. WEF har redan, med hjälp av en av revisionsjättarna, gjort upp listor och tabeller över hur kommande system för medborgarpoäng skulle kunna se ut – bland annat ska systemet hålla reda på vad och hur mycket du äter och dricker, med omräkning till maträtternas ”klimatpåverkan” – allt via din digitala plånbok, som makten naturligtvis kontrollerar. Inte ens Vladimir Lenin kunde nog drömma om en ”total makt” att kunna portionera ut maten till sina undersåtar i realtid.

Martin Enlund påpekar sarkastiskt att friheterna kan bevaras bara med hjälp av kontanter – som friheten att handla ägg i en gårdshandel. Den låga acceptansen för kontanter har redan satt bankerna och storföretagen i ett enormt överläge mot medborgarna.

Skatt på sparande ett bra sätt att luras enligt IMF

Med undantag för exempelvis Martin Enlund och SwebbTV:s Magnus Stenlund är ekonomer i regel ointresserade av fri- och rättighetsfrågor. De ekonomier arbetar hos IMF, Internationella Valutafonden, kan till och med argumentera för att föra allmänheten bakom ljuset:

• ”...avkontantifiering ledd av den privata sektorn är att föredra, då en sådan verkar helt ofarlig” (IMF WP/17/71).

• ”…användandet av banker som mellanhänder minskar den politiska kostnaden från minusräntor, eftersom räntorna då blir ett PR-problem för banker istället för centralbanken” (IMF WP/19/84).

• ”…regeringar kan proppa pensionsfonder fulla med statsobligationer, och genom regleringar tvinga dem att acceptera mycket lägre avkastning” (IMF WP/13/266).

• En sådan ”...skatt på sparande” kan vara bra, då det blir ”ogenomskinligt för de flesta väljare” (IMF WP/15/7).

Vår egen riksbank har vid minst ett tillfälle konfiskerat sedlar för flera miljoner för dödsbon och pensionärer, som inte kunnat bevisa hur de tjänat pengarna. Detta visar att oskuldspresumtionen har kastats överbord, alltså principen var att man ska anses som oskyldig tills motsatsen har bevisats. Den gick tillbaka till Romarriket.

WEF, Klaus Schwab och deras köpepolitiker låtsas som om frågan om digitala statsvalutor och digitala plånböcker handlar om teknik – det är lögn. Det handlar om kommunism. En ideologi som propagerades av Karl Marx – vars byst händelsevis står i Klaus Schwabs bokhylla.

Att den digitala valutan bitcoin är ett betydligt sundare alternativ än e-kronan är uppenbart, inte bara för privatlivets helgd utan även med hänsyn till den värdeutveckling som kan förväntas när stora skaror människor börjar tvivla på värdet i de politiskt styrda valutorna. En valuta som plötsligt bara kan användas för att besälla sojamjölk och insekter på resturangen är onekligen mindre värd.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter