onsdag, 28 september, 2022

Rysk rapport: legosoldater från 63 länder i Ukraina

Var sjunde legosoldat ”förstörd” av Ryssland – rekryteringen har upphört

Inom några dagar efter Rysslands militära angrepp på Ukraina lovade regeringen i Kiev visumfri inresa för utlänningar som är villiga att ta till vapen mot de ryska styrkorna. Rekryteringen begränsades dock i mars till de med militär erfarenhet och pausades helt i början av april. Cirka 400 soldater av okänd nationalitet är inspärrade i ett stålverk i Mariupol och vägrar kapitulera trots ryska ultimatum.

6 824 utländska legosoldater från 63 länder kom till Ukraina för att slåss för Volodymyr Zelenskys regim, uppgav det ryska försvarsministeriet på söndagen. Av dessa säger sig Ryssland ha ”förstört” 1 035. Man uppger att 1 717 stycken anlände från Polen, 1 500 från USA, Kanada och Rumänien. Upp till 300 personer kom vardera från Storbritannien och Georgien, medan 193 kom från de turkiskt kontrollerade områdena i Syrien.

Generalmajor Igor Konashenkov förklarade igår att ”utländska legosoldater inte har status som kombattanter enligt internationell humanitär lag. De kom till Ukraina för att tjäna pengar genom att döda slaver. Därför är det bästa som väntar dem straffrättsligt ansvar och långa fängelsestraff.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar