Liberalerna kommer inte att rösta mot Jomshof

Oppositionens krav på att få Richard Jomshof avsatt som ordförande i justitieutskottet har varit beroende av att man kunnat få med sig något av Tidöpartierna. Nu meddelar Liberalerna att man inte kommer att rösta för oppositionens krav.

Under måndagen framförde oppositionspartierna Socialdemokraterna (S), Vänsterpartiet (V), Centerpartiet (C) och Miljöpartiet (MP), kravet på en omröstning för att avsätta sverigedemokraten Richard Jomshof som ordförande för justitieutskottet. Detta med anledning av hans uttalanden i samband med korankrisen.

Nu meddelar Liberalernas partiledare, Johan Pehrson, att Liberalerna inte kommer att rösta för att avsätta Jomshof, rapporterar TT.

– Det finns en praxis i riksdagen att man inte byter ut utskottsordförande eller vice under mandatperioden och det tycker jag är lämpligt, säger Pehrson till TT.

Det osäkra kortet

När Frihetsnytt rapporterade om oppositionens krav intervjuades Roger Richthoff, som suttit i riksdagen för Sverigedemokraterna och varit ledamot i försvarsutskottet. Han bedömde det som osannolikt att oppositionen skulle få igenom sitt krav, men ansåg att Liberalerna var det ”osäkra kortet”, som skulle kunna rösta för att avsätta Jomshof.

När Liberalerna nu inte kommer att rösta mot honom är det, utifrån den bedömning som Richthoff gjorde, osannolikt att oppositionen kommer att kunna avsätta Jomshof.

Frihetsnytt har kontaktat Sverigedemokraterna för en kommentar om beskedet och återkommer när vi har fått svar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter