Liberalerna ”släpper inte fram” regering med sverigevänliga ministrar

Liberalerna står fast vid sina hot från valrörelsen – att inte stödja en regering där SD har ministerposter trots att SD är det största borgerliga partiet.

– Vi har gått till val på en liberal borgerlig regering. En regering där Sverigedemokraterna inte finns med. Det är naturligtvis det vi ska hålla fast vid. Vill man få in Sverigedemokraterna i regering då finns det andra partier att vända sig till, säger Karin Karlsbro (L) till Sveriges Radio Ekot. Detta uppmärksammades av Samhällsnytt.

Otroligt löjligt parti

SD:s partisekreterare Richard Jomshof kallar Karlsbros uttalande för ”otroligt löjligt”. Bedömare menar att hela partiet är löjligt.

– Den sortens resonemang är så otroligt löjligt. Det har blivit en sorts SD-tourettes som vissa människor har. Jag beklagar att L har det fortfarande, de måste ta sig förbi det här, säger Jomshof till SR.

Det faktum att inte partiledaren utan en möjligtvis inkvoterad lägre företrädare gjorde det löjliga uttalanden tyder enligt bedömare på att ett förhandlingsutrymme fortfarande finns.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter