Lidingö river betongkomplex – ersätts med vacker arkitektur

Svensk arkitektur har länge varit grå och fyrkantig. Det beror på politikerna som inte har velat mer än så och på byggherrarna som inte har gjort mer än det som har beställts. Nu kan Högsätra centrum bli symbolen för en nyordning.

Lidingö kommun är inte känd för att ge lov till nybyggnation i onödan, och Högsätrahuset på Lidingö som byggdes i mitten av sjuttiotalet är lite av ett skolexempel på tråkig miljonprogramsliknande arkitektur som inte rosar marknaden.

Byggnaden har inrymt Lidingö sjukhus och har nu en blandad stock av hyresgäster men ska nu förpassas till historien och istället ersättas av vackra hus med traditionella inslag.

Titania kan tänka nytt

Fastighetsutvecklaren Titania är relativt ny på marknaden och tyngs antagligen inte av något historiskt bagage som skulle kräva att företaget försvarade gamla miljonprogramsliknande projekt.

Snarare ger sig företaget in på ”utmanande” projektplaceringar med miljonprogramsvarning, som Rågsved, Botkyrka och Sigtuna centrum, som Fastighetsnytt kan rapportera.

Även i Ösmo i Nynäshamn förnyar Titania ett välfungerande men lite grått tätortscentrum. Titania lägger nu upp en plan med intressant arkitektur i Högsätra, med arkitektur som många kan uppskatta snarare än den traditionella gråa och fyrkantiga.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter