Litauen fälls för att ha låst in migranter

Litauen fälldes igår i EU:s domstol för att systematiskt låsa in migranter och neka dem rätten att söka asyl.

Nicola Delvino på den invandringsextremistiska organisationen Amnesty International i Bryssel kallar domen ”banbrytande”.

– En extrem situation tillåter inte att vi berövar människor rättigheter. Vi kan inte använda rädslan för Ryssland eller hybridkrig för att göra undantag, säger Delvino. Han fortsätter sedan sina utspel på Twitter där han hävdar att alla i hela världen har rätt att söka asyl i Europa.

Litauen ändrade sin asyllagstiftning efter att det med Ryssland allierade Belarus drivit migranter mot gränsen i ett försök till demografisk krigföring som enligt EU var avsett att ”destabilisera” EU, i strid med tidigare uttalanden om massinvandringens välsignelser.

Det handlar om 2 600 migranter som sitter inlåsta enligt Amnesty International. Litauen säger att de drivits in i landet som en del av Rysslands ”hybridkrig”. Litauen har tagit emot 50 000 människor som flytt från grannlandet Ukraina.

Enligt Amnesty utgör dock inget av dessa faktum en ursäkt för att inte släppa in ekonomiska migranter från tredje världen som tagit sig förbi en rad säkra länder innan de trängde sig in i Litauen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter