Livsmedelsnäringen ryter ifrån

Kräver förändring av prissättningssystemet av el

Livsmedelsnäringen i södra Sverige kräver att rikspolitiker förändrar det svenska prissättningssystemet av el med de 4 elområden som infördes 2011 genom krav från EU. 

Det är akut läge för livsmedelsnäringen i södra Sverige som riskerar konkurser och arbetslöshet på grund av de skyhöga elpriserna och det hotar Sveriges livsmedelsförsörjning. 

Detta är ett skrik på hjälp säger Eric White, styrelseordförande för förpackningsklustret Packbridge. 

Nu går man samman och i torsdags bjöd livsmedels- och förpackningsnäringen och skånska politiker in till gemensam pressträff där företrädare för livsmedels- och förpackningsföretag fick ge en lägesbild av hur elpriserna slår hårt mot livsmedelsnäringen, vilka konsekvenser det får, och vilka krav på åtgärder som ska ställas till rikspolitikerna. 

Lösningen är att gå till roten av problemet och förändra det rådande elsystemet så man fördelar elen jämnare över hela Sverige. Spotpriset var 25 gånger högre i syd jämfört med norra Sverige och veckopriset 10 gånger högre säger Eric White, VD för Air Labels och styrelseordförande för Packbridge. 

Det får ses som positivt och glädjande att flera organisationer och näringsverksamheter nu går samman för att tillsammans försöka skapa förändring i det svenska samhället.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter