Löftet: Jag ska benåda Julian Assange

Frihetskämpen Julian Assange är åter i strålkastarljuset och flera kräver att han friges. Robert F. Kennedy Jr lovar att benåda honom om han tar makten i USA. Idag räknas Julian Assange som en av världens främsta frihetskämpar någonsin.

Idag, den 3 maj, infaller världsdagen för pressfrihet vilket har uppmärksammats på flera håll i världen. I Sverige har det dock varit ganska tyst om saken. En av de personer som verkligen har hamnat i strålkastarljuset är frihetskämpen Julian Assange.

Intervju med USA:s utrikesminister kuppas

Washington Post hade ett tv-sänt samtal med USA:s utrikesminister Antony Blinken där den övergripande agendan var världsdagen för pressfrihet. Samtalet avbröts av att två personer springer upp på scenen.

De två personerna höll upp skyltar med texten ”Free Julian Assange” (frige Julian Assange) och krävde att frihetskämpen skulle släppas. Videoupptagningar från aktionen har spridits som en löpeld på Twitter.

– Ursäkta, vi kan inte prata om den här dagen utan att kräva frihet för Julian Assange, sa en av personerna innan de avbröts och togs från scenen.

Presidentkanditat lovar att benåda Julian Assange

En av personerna som ställer upp i USA:s presidentval, Robert F. Kennedy Jr, lovar i ett inlägg på Twitter att om han blir USA:s president så kommer han att benåda Julian Assange. Hittills är han den enda av presidentkandidaterna som lovat en sådan sak.

Kennedy Jr ger även en känga till dagens USA som han menar förföljer och fängslar oliktänkande istället för att försvara och skydda de som står upp för friheten.

– Istället för att kämpa för yttrandefrihet förföljer USA aktivt journalister och visselblåsare. Jag kommer att benåda modiga sanningssägare som Julian Assange och utreda korruptionen och brotten de avslöjat. Det här är inte Sovjetunionen. Det Amerika jag älskar fängslar inte oliktänkande, skriver han på Twitter.

Kennedy Jr skriver i ett uppföljande inlägg att det finns flera modiga sanningssägare och lyfter bland annat fram Edward Snowden som han menar försökte ta USA tillbaka till sina demokratiska och humanitära ideal.

– Andra modiga sanningssägare inkluderar John Kiriakou, Chelsea Manning, Reality Winner, Daniel Hale, Thomas Drake, Jeffrey Sterling och Edward Snowden. De försökta återföra Amerika till dess demokratiska och humanitära ideal, skriver han i inlägget.

Julian Assange avslöjade krigsbrott

Julian Assange var en av grundarna till Wikileaks där man kan skicka avslöjande dokument och information. Wikileaks räknas idag som den främsta av alla sidor för visselblåsare. Assange agerande som chefredaktör för Wikileaks och var från start dess främsta talesperson.

Assange var med och avslöjade övergrepp som amerikanska styrkor genomfört i Afghanistan och Irak. 2009 tilldelades Assange Amnesty International Media Award för att ha rapporterat om utomrättsliga avrättningar begångna i Kenya.

Konsekvenserna för Assange frihetsarbete har varit ödesdigra och han har sedan 2010 i princip varit utsatt för en människojakt där bland annat USA vill fängsla honom på livstid.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Dylan Allans foton här strax ovan var verkligen bra .

  De svenska kändis groupisarna Anna Arden och Sofia Wileen som lyckades få den oerfarne datanörden i säng förstörde Assanges hela liv.
  Ärendet i Sverige handlar egentligen om två kvinnor som trodde att dom var ensamma om att fått kändisen i säng…..
  Kvinnorna surar och vill åtminstone tvinga J.A till test för könssjukdomar…..som en liten hämnd antar jag…
  Ärendet lades ner två gånger av polis åklagare tills S märkta åkl .Marianne Ny återöppnade fallet…..Marianne Ny som f.ö. är kompis med kvinnornas advokat Thomas Bodström…..//se där vad vänner kan göra !! /

  I ett rättssamhälle skulle en oberoende gått igenom fallet och ev. anmäla kvinnorna för falsk tillvitelse. Om det visar sig vara en obefogad anmälan borde kvinnorna vara skyldiga att betala skadestånd till :J.A. . –i detta fall i storleksordningen 75-100 milj. SEK.–i dagens läge-///–hade parterna gjort upp direkt borde kvinnorna kunnat komma undan med 1 milj. SEK i skadestånd.

 2. Vi får hoppas att det finns folk som inte är tubbade å som kan rensa träsket. Än finns det militär å vapen för att avsätta alla globallister å dess lakejer.

  Att PK inte reagerar å protesterar emot gripande av en sanningssägare…säger väl allt om PK folket.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter