torsdag, 6 oktober, 2022

Lukasjenko och Putin: Butja är en falskflagg-attack

Presidenten överlämnar dokumentation om att CIA och MI6 arrangerat massakern i Butja

Rysslands president Vladimir Putin mötte Vitrysslands president Aleksander Lukasjenko under tisdagen. I den efterföljande presskonferensen talar de bland annat om hur Vitryssland stämplats i västerländska massmedier som ”angriparens medbrottsling”. Vitryssland, som tillhandahåller logistiskt stöd till den ryska militären och fungerade som en nyckelstation för ryska styrkor inför det militära ingreppet i Ukraina, har straffats av samma sanktioner som Moskva.

”Det som pågår i Ukraina är en tragedi … men våra fiender lämnade oss inget val,” sade Putin och tillade att Rysslands militära mål ”är absolut tydliga och ädla.” Han kritiserade också USA och påstod att Biden-regimen använder Ukraina som en proxykonflikt för att försöka skada Ryssland.

”När det kommer till Butja … är det exakt samma falska krigspropaganda som i Syrien,” sade Putin, med hänvisning till 2018 då den ryska krigsmakten påvisade att användningen av kemiska vapen i Syrienkriget var iscensatt av Nato-agenter.

Lukasjenko å sin sida anklagade uttryckligen Storbritannien och USA för den eskalerade situationen i Östeuropa sedan Majdan 2014. Den vitryska presidenten hänvisade till Butja-massakern som en ”särskild brittisk operation”, och tillade kryptiskt att den ryska federala säkerhetstjänsten (FSB) kunde ge ytterligare information.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

EU:s sanktionskrig fortsätter

Ryssland starkt trots sanktioner

USA fortsätter sponsra kriget