Lunds domkyrkas senaste stolthet

Det firas stort jubileum i år i Lunds domkyrka och inför det har man passat på att rusta upp och renovera. Det senaste tillskottet är ett litet vackert fönster.

Altaret som står i kryptan i Lunds domkyrka fyller 900 år i år och det ger naturligtvis anledning att fira hela 2023. Den 30 juni närmare bestämt är det 900 är sedan dess invigning. Inför jubiléet har man bland annat tagit mer tornspirorna, vilka nu står i tält bredvid kyrkan under renoveringen. Dessa ska vara klara att sättas tillbaka någon gång under året.

En liten men betydelsefull detalj blev dock klar häromdagen – det lilla konstglasfönstret över själva jubileumsaltaret i kryptan sattes på plats. Nu kan ljuset komma in och lysa direkt ner på det 900-åriga altaret, berättar SVT.

Fönstret har formgivits av Erika Lagerbielke och tagits fram i samarbete med glasmästare Per Hebsgaard och är en gåva till kyrkan. Färgerna i glaset representerar både Johannes Döparen och Jungfru Maria.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter