Lyckad demonstration mot WHO – Så många tog strid för svensk suveränitet

Under söndagen hölls demonstrationen där kravet framfördes att Sverige ska lämna Världshälsoorganisationen, WHO. Ett stort antal människor slöt upp och det hölls engagerande tal av framträdande experter inom området. Frihetsnytt var på plats och dokumenterade, intervjuade och filmade.

Världshälsoorganisationen, WHO, håller på att förändra sin författning, vilket kommer att ge organisationen oinskränkt makt att kunna påtvinga medlemsländerna omfattande restriktioner i händelse av ett ”internationellt hälsonödläge”.

Tidigare har WHO:s föreskrifter endast varit rekommendationer, vilket innebär att Sverige inte behövde införa samma hårda restriktioner som flera andra länder under covid. Men i och med den nya författningen kan WHO tvinga igenom inskränkningar nästa gång en pandemi pekas ut.

Därför pågår kampanjen ExitWHO, som samlar namnunderskrifter för att kräva ett svenskt utträde ur organisationen.

Under söndagen den 1 oktober genomfördes den stora demonstrationen i Stockholm, vilken Frihetsnytt har skrivit om.

Demonstrationen samlade mellan 1500 och 2000 personer. Foto: Frihetsnytt
Demonstrationen samlade mellan 1500 och 2000 personer. Foto: Frihetsnytt

God uppsamling från fria aktörer – noll uppsamling från etablissemanget

Inga medier från etablissemanget var på plats, men utöver Frihetsnytt fanns även Nya Tider, Nordfront, Swebbtv och Nya Dagbladet på plats, samt opinionsbildare som Håkan Bergmark och Pär Ström.

Frihetsnytt kollade med polis på plats om hur många de bedömde var på plats och fick svaret att det gissningsvis rörde sig om ungefär 1 500 personer. Enligt andra personer som var på plats, och som har stor erfarenhet av tidigare demonstrationer, brukar polisen räkna ned antalet och dessa personer utgick därför från att det borde vara åtminstone 2 000 personer.

Det var en blandad samling som deltog. Det fanns flera personer som var aktiva nationalister, samt flera vänsteranhängare. Men dessa enades i sitt motstånd mot globalism och överstatliga maktstrukturer som WHO.

Flödande kreativitet

"World Hell Org". Foto: Frihetsnytt
”World Hell Org”. Foto: Frihetsnytt

Det fanns gott om exempel på kreativa sätt att uttrycka sitt motstånd mot WHO. En kvinna hade gjort ett plakat med texten ”World Hell Org”, en parodi på ”World Health Organisation” (båda med förkortningen WHO).

En man hade tagit med sig sin modell av en Ford 34:a från 1986, med en rejält trimmad cheva-motor. Han hade målat ”Exit WHO” på den med tydliga vita färger. Det speciella utseendet på bilen innebar att den fångade folks intresse och gjorde att budskapet fick en snabb spridning.

Idag ville jag ha med den på ExitWHO, för det är den viktigaste frågan vi har just nu i hela världen. Så jag åkte runt på Söder och gjorde bra reklam för en bra grej. Det är egentligen min söndagsåkarbil. Men idag kom den väl till pass. Det är många som tittar på den här på Söder. Alla håller upp tummarna och är glada, berättar ägaren för Frihetsnytt.

En del tänkte verkligen till med hur de skulle få ut budskapet. Foto: Frihetsnytt
En del tänkte verkligen till på hur de skulle få ut budskapet. Foto: Frihetsnytt
Början av demonstrationståget, sett från högsta våningen på Skatteskrapan. Foto: Frihetsnytt
Fronten av demonstrationståget, sett från högsta våningen på Skatteskrapan. Foto: Frihetsnytt

Spännande tal och framträdanden

Demonstrationen startade från Tjurbergsparken i närheten av Skanstull och gick därefter längs med Götgatan upp till Medborgarplatsen, där talen hölls.

Vi tog oss ett antal friheter och lyckades fånga en del av demonstrationen ovanifrån på högsta våningen i Skatteskrapan när den gick förbi. Det kan se glest ut här och där, men det uppstod ett antal luckor i tåget, som därmed blev väldigt långt.

Flera av de som medverkade på riksdagsledamoten Elsa Widdings seminarium i riksdagen om vaccinen mot covid i fredags deltog som talare: utöver Widding själv, talade även medicine doktor Pierre Kory, den erfarna forskningsledaren Sasha Latypova och den brittiske parlamentsledamoten Andrew Bridgen.

Utöver dessa talade även överläkaren Hans Zingmark, specialisten på internmedicin, Meryl Nass, sjuksköterskan Michelle Wilcox från Sjuksköterskeuppropet, samt Andreas Sidkvist (en av arrangörerna) från Partiet MoD.

Av dessa talare hade Frihetsnytt inför demonstrationen genomfört intervjuer med Elsa Widding, Andreas Sidkvist, Hans Zingmark och Sasha Latypova.

Den censurerade läkaren

Frihetsnytt fick även en till intervju med Dr Pierre Kory, som vi intervjuade i samband med fredagens seminarium om covid-vaccin, vilken censurerades efter ett par minuter.

Dr Kory, vad är dina tankar om dagens demonstration?

Jag är överlycklig. Jag tror att detta visar att folk håller på att vakna upp över hela världen. Folk dyker upp, de förstår nu att det har varit många lögner, som nu avslöjas och jag tror att detta är vad vi har velat ska ske och som vi jobbat mot. Så det värmer mitt hjärta.

Dr Pierre Kory. Foto: Frihetsnytt
Dr Pierre Kory. Foto: Frihetsnytt

Är det några liknande demonstrationer som äger rum i USA också?

Vi har haft två stora demonstrationer i USA, en i [Washington] DC, där min organisation organiserade och hjälpte till med att finansiera. Men jag ska berätta att det är bara 30 000 eller 40 000 människor på dessa demonstrationer. I flera andra länder har vi sett miljoner människor, i Kanada, Australien, och jag tror att vi måste dyka upp mer och mer.

Det här är en början och mer kommer att följa och jag tror att folk måste komma ut och dyka upp.

Intervjun som vi gjorde i fredags censurerades efter bara ett par minuter på YouTube. Vad tänker du om det, är du förvånad?

Tyvärr är jag inte förvånad. Det händer vart jag än går och jag anser att det visar hur obekväm vetenskapen är, som jag för fram, för de som sitter vid makten och de kommer att göra allt de kan för att tysta mig. Men så länge jag kan stå upp och så länge jag kan tala, så kommer jag fortsätta att säga sanningen.

Parlamentsledamoten från Storbritannien

Den brittiske parlamentsledamoten Andrew Bridgen, som liksom Dr Kory talade på fredagens seminarium, var en av talarna. Frihetsnytt fick en intervju med honom efter det avslutade evenemanget.

Andrew Bridgen. Foto: Frihetsnytt
Andrew Bridgen. Foto: Frihetsnytt

Mr Bridgen, hur känns det efter dagens manifestation?

Jag tycker att det är väldigt uppmuntrande. Jag beundrar verkligen det mod som Sverige uppvisade under nedstängningarna som rekommenderades av WHO. De motsatte sig WHO:s nedstängningar och att stänga ned skolor, som verkligen skadade resten av världen.

Jag vill att Sverige ska leda oss igen att stå emot dessa två instrument, som kommer att ge dem oinskränkt makt, såsom ett icke-folkvalt, oansvarigt WHO.

Så Sverige är unikt ur ett internationellt perspektiv?

Absolut! När andra länder utvärderar hur de hanterar pandemin, då är Sverige ett väldigt bra exempel, som inte stängde ner, inte skadade sin ekonomi. Vi har en miljon människor i Storbritannien som behöver stöd för sin mentala hälsa, på grund av nedstängningarna.

Såsom barnen?

Ja, de skador som drabbade samhället kommer att finnas kvar i flera decennier.

Ser ni samma motstånd i Storbritannien?

Ja, vad gäller vaccinskadorna så kan inte regeringen gömma kropparna. Det är därför som, jag skulle säga, 75-80 procent av den brittiska allmänheten nu känner till att det är något allvarligt fel med de experimentella vaccinen, som de tvingades att ta.

Vad är dina nästa planer att genomföra i parlamentet mot detta?

Vi är tillbaka [i parlamentet] den 16:e [oktober], så vi får se vilka debatter som kommer att hållas. Men den 20:e oktober kommer jag att hålla den första debatten någonsin om överdödlighet. Så det har ”bara” tagit mig nio månader att få igenom debatten, men nu har vi fått det. Det kommer att bli ett bra tal, jag hoppas att ni kommer att se det

Forskningsledaren med erfarenhet av läkemedelsindustrin

Sasha Latypova, forskningsledaren med 25 års erfarenhet av att jobba inom läkemedelsindustrin, deltog som talare på både fredagens riksdagsseminarium och demonstrationen. Frihetsnytt intervjuade henne inför manifestationen och fick en intervju med henne även denna gång.

Sasha Latypova. Foto: Frihetsnytt
Sasha Latypova. Foto: Frihetsnytt

Mrs Latypova, vad är dina tankar om dagens manifestation?

Det var fantastiskt! Jag hade inte räknat med att så många människor skulle dyka upp. Så det var en stor och vänlig samling. Jag tycker att det är ett väldigt gott tecken att folk är intresserade av detta ämne och att de blir så bekymrade över WHO och vad de försöker göra.

Märker du av liknande demonstrationer i USA?

Ja, fast jag bor ute i skogen haha. Jag har inte gått på stora evenemang i USA, men jag har sett på internet att folk är väldigt medvetna, väldigt bekymrade och går ut på gatan och visar att de inte tror på detta och att de vill gå ur WHO.

Kommer du att delta på andra demonstrationer efter denna?

Om jag blir inbjuden kommer jag gärna tillbaka till Sverige. Jag är väldigt glad över att vara bland dessa människor, att prata med dem, förklara detta och utbilda dem om denna fara.

Jag kommer härnäst att åka till Island. Det är ingen demonstration, men det är ett evenemang där vi kommer att tala om samma problem, vad som hänt och farorna med WHO och farorna med dessa protokoll och hur läkekonsten används som ett vapen.

Arrangören om demonstrationen

Frihetsnytt fick även en intervju med Andreas Sidkvist efter demonstrationen och passade på att fråga hur han upplevde att dagens manifestation gått.

Andreas Sidkvist på demonstrationen. Foto: Frihetsnytt
Andreas Sidkvist på demonstrationen. Foto: Frihetsnytt

Hur tycker du att dagen har varit?

Jag är väldigt glad. Det känns fantastiskt kul att vi blev så många som vi blev. Positiva, insatta människor som har koll på läget. Att vi hade de här amerikanska, eminenta läkarna och ledande forskningsledare, som Latypova, Hans Zingmark och Michelle Wilcox från Läkaruppropet och Sjuksköterskeuppropet, som bygger en bred allians mellan politik och vetenskap, den riktiga vetenskapen, det vill säga människor som inte är köpta.

Jag tror att det är så vi måste jobba, att vi enas om att stå upp för det här tillsammans.

Hur tänker du kring antalet som slöt upp här?

Det var ungefär vad vi hade väntat oss. Vi öppnade upp lite så att vi skulle få plats. Jag vet inte, vi kanske var uppåt tusen personer.

1 500 personer sade polisen att det ska ha varit.

1 500? Det var ju mer än jag trodde. Jag trodde att det kanske skulle bli 500, men jag försökte hålla nere förväntningarna. Så det är jag absolut nöjd med. 1 500 är absolut jättebra.

Har du någon uppfattning om vilken kommunikationskanal som var den bästa för att nå ut och locka med folk?

Facebook-sidan ExitWHO, det är ju ”Nej till vaccinpass” gamla sida som jag döpte om. Vi hade ju några tusen följare där, så den funkade bra. Sen har ju räckvidden för den begränsats. Vi gjorde även annonser på Facebook.

Efter den här dagens demonstration, kommer ni att anordna fler liknande demonstrationer?

Det tror jag. Jag måste bara sova lite först. Det finns ju många nu som är engagerade och oroliga. Vi har skickat till riksdagens ledamöter att vi har över 20 000 underskrifter nu. Så jag har bett om ett svar på frågorna ”Vad tycker ni om de föreslagna förändringarna?” och ”Det är många som är oroliga. Hur ställer ni er till detta?” Vi har fått några svar redan, så jag kommer att lägga ut dem.

Demonstrationens spjutspets uppifrån. Film: Frihetsnytt
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Det var en mycket trevlig dag! Något beklämmande dock att se alla människor som sitter på uteserveringar och slappar när en av det viktigaste sakerna som hänt under deras livstid går av stapeln ett stenkast bort. En sak har jag begripit med åren (allt sedan 9/11) och det är att man förstår inte mer än vad man har ryggrad till. Människans största skräck är att inte passa in i gruppen. Detta kan vara en behjälplig naturlig överlevnadsinstinkt, men kan också utnyttjas av onda krafter med hjälp av propaganda. Frågan är bara hur vi som hajat, ska få dem som inte hajat att bryta sitt destruktiva mönster!? Själv tyckte jag att resa till Stockholm och gå på detta evenemang var det minsta jag kunde göra för att visa de mycket välrenommerade och högt utbildade talarna den respekt dom förtjänar. Dom hade kunna gjort något annan som gav dem egen förtjänst, men har valt att ställa sig i skottlinjen för en ond agenda! Stort tack till arrangörerna!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter