M-politiker vill polisanmäla Katerina Janouch – men för vad?

Moderatpolitikern Kith Mårtensson hamnade rejält i blåsväder rörande hennes sätt att svika väljarna i Sölvesborgs kommun efter valet. När journalisten och författaren Katerina Janouch riktar kritik mot dennes agerande säger Mårtensson att hon ska polisanmäla Janouch. För vad är dock oklart. Frihetsnytt ringde till Katerina och frågade.

Den kända journalisten, författaren och opinionsbildaren Katerina Janouch kommer att polisanmälas av den moderata Sölvesborgspolitikern Kith Mårtensson, enligt uppgift från BLT. Anledningen är att Katerina riktat stark kritik mot Mårtensson för hennes svek gentemot väljarna när hon valde att samarbeta med Socialdemokraterna istället för, som väljarna trodde, Sverigedemokraterna efter valet i september. Frihetsnytt har tidigare rapporterat om väljarsveket.


Janouch kritik handlade om att Mårtensson är falsk, girig och odemokratisk. Läs inlägget här. Vi ringde Katerina Janouch för att höra lite om bakgrunden till varför kommunpolitiker Mårtensson vill polisanmäla henne i hennes roll som journalist:

Det här har uppmärksammats i flera tidningar och människor har varit väldigt upprörda och det har varit protester och demonstrationer i Sölvesborg. Någonting som Kith Mårtensson har varit väldigt upprörd över och menar att det är oanständigt att människor använder sig av sina lagstadgade rättigheter att demonstrera. Det har också fått mig att gå i taket!

Lyssna på hela Katerinas uttalande här.


Läs gärna politikern Emilie Pilthammars blogginlägg om Kith Mårtensson här.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter