M-politikerns arvode höjs – med 430 000 kronor

Rättelse 2024-05-28: Kommunstyrelsens tidigare ordförandes rätta namn är Mats Lindblom, inte Lindholm.
Anki Svensson (M) tillträdde nyligen som kommunstyrelsens vice ordförande i Tyresö – och hennes arvode chockhöjs med hela 430 000 kronor. Den höga ersättningen rättfärdigas med att Svensson kommer bidra med ”ökade insatser”, men höjningen kritiseras av andra politiker i kommunen.

Moderaten Anki Svensson har nyligen tillträtt som kommunstyrelsens vice ordförande i Tyresö kommun. Med den nya posten kommer även en rejäl arvodesökning – från 41 000 kronor i månaden till 79 000 kronor. Totalt innebär det en höjning med 430 000 kronor årligen. Om detta rapporterar tidningen Mitt i.

I kommunen samarbetar Moderaterna och Socialdemokraterna, och kommunfullmäktiges ordförande Anders Linder (S) anser att den höga lönen är rättfärdigad:

– Med ökade insatser från vice ordförande i kommunstyrelsen kommer då också ett ökat arvode kompensera detta, säger kommunfullmäktiges ordförande.

Liberalens kritik

Tidigare satt liberalen Mats Lindblom som vice ordförande i kommunstyrelsen. Han är kritisk till den chockhöjda ersättningen, och säger något avslöjande till P4 Stockholm att det inte är lämpligt att tilldela så mycket pengar då han inte anser att det är ett heltidsarbete.

Lindholm säger att löneökningen sänder signalen att kommunen ”använder skattemedel på fel sätt”, och menar att personerna bakom beslutet inte har lyckats ”tala om vad det är för något extra man ska göra med tjänsten”.

SVT har sökt Svensson om en kommentar, men hon har inte velat kommentera lönehöjningen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter